Hlavní obsah

Souboj obra s trpaslíkem hostí Gent

Asi nejpřekvapivějším postupujícím do třetího kola Poháru UEFA se stal belgický Zulte Waregem. Ke smutku českých fandů prošel do jarních bojů na úkor pražské Sparty. Los mu přisoudil velmi pikantního soupeře, kterým je slavný anglický Newcastle.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují ze vstřelené branky na půdě Ventspils.

Článek

Momentálně až desátý celek ne zrovna prestižní belgické Jupiler league nemá ani stadion vyhovující regulím UEFA a svá evropská vystoupení zažívá na domácím stánku Gentu. Belgický poloamatérský klub chce ale doma s Newcastlem překvapit. "Je to pro nás nová výzva a slibuji, že nenecháme belgický fotbal padnout. Nevzdáme se bez boje," konstatoval Francky Dury, trenér Waregemu. O tom, že nemluví jen tak do větru svědčí předchozí výsledky jeho mužstva; v prvním kole šokovali ambiciózní Lokomotiv Moskva a ve skupině pak překvapivě vysoko zdolali Austrii Vídeň a pražskou Spartu. Na druhou stranu Newcastle je určitě ještě o stupínek výše než zmiňovaná mužstva. "Ptal jsem se vedení, jestli by bylo lepší dostat při losu menší tým, ale v osudí nebyl žádný další Waregem," dodal s humorem kouč. O prestižní souboj dnes přijde Ludwin van Nieuwenhuyze, který si musí odpykat trest za karty. Nejistý je start brankáře Geert De Vliegera a dua hráčů v poli Frederic Dindeleux - Matthieu Verschuere.

Na druhé straně dnes stojí mužstvo ostřílené Premier league i evropskými poháry - Newcastle. Ten letos ale nezažívá moc dobrou sezonu vinou velkého počtu zraněných. V domácí soutěži je tak jen díky výborným výsledkům z poslední doby na deváté příčce, ale na pozice zajišťující v příští sezoně evropské poháry má stále bodově daleko. Naopak Pohár UEFA má rozjetý výborně. "Máme opravdu velkou šanci, protože nejlepší zápasy jsme sehráli právě v Poháru UEFA. Když se podíváte, kdo zbyl v soutěži, tak jsme schopni dosáhnout velkého úspěchu," věří středopolař Nicky Butt. Ten je konečně fit po zranění prstu na noze a dnes v Gentu nebude na trávníku chybět, stejně jako rovněž uzdravený Kieron Dyer. Mimo hru jsou naopak čerstvě záložník Parker a americký obránce Oguchi Onyewu. Nesmíme vůbec nic podcenit. Připravovali jsme se stejně jako kdyby nás čekal zápas například s Chelsea. Oni šokovali v utkáních se Spartou Praha nebo Austrií Vídeň a podcenění by se nám mohlo šeredně vymstít," řekl k zápasu Glenn Roeder, manažer Strak.

Domácí jsou považováni za outsidera s kursem 3.80 na jejich vítězství. Hodnota kursu na remízu je 3.35 a na vítězství Newcastlu 1.85. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama