Hlavní obsah

Pittsburgh by rád ohrozil dnešního soupeře

, 16. února 2007

Zámořská NHL má dnes na programu čtyři zápasy. Ve většině z nich nastoupí kluby západní konference, kde se týmy již začaly od sebe v tabulce dosti oddělovat. Mužstva, která již vesměs ztratila reálnou šanci na postup do play off, hostí celky, kterým jde o první místo v jednotlivých divizích. V jediném utkání východní konference zavítá Pittsburgh do New Jersey.

Článek

Domácí tým se dostává opět do prekérní situace kvůli zraněním. Celou sezónu ho trápí především nemocní obránci. Dlouhodobě chybí tři a dnes je otázkou, zda bude hrát White. Ďáblové v minulých zápasech ovšem začali přicházet i o útočníky. Kromě Wiemera se tak dnes musí bát, že nebudou schopni nastoupit ani Madden a Gionta. V brance naopak New Jersey problém nemá. Náhradník může pouze doufat, že by si na něj mohl trenér po dvou měsících vzpomenout, když má tým aktuálně poměrně pestrý program a bude hrát utkání v rychlém sledu.

Pittsburgh je dle aktuální formy nejleším celkem ligy. Po první lednové dekádě již neprohrál v normální hrací době 14 zápasů v řadě. Střílí dostatek gólů a občas se mu podaří dokonce i neinkasovat. Nevýhodou je pouze to, že přepouští mnoho bodů soupeřům, protože často jeho utkání končí mimo normální hrací dobu. Tučňáci remizovali po 60 minutách v 5 z posledních 6 venkovních zápasů. Všechny zápasy kromě jediného ve zmiňované úspěšné sérii odchytal Fleury.

Bookmakery bwin by nepřekvapilo, kdyby dnes hosté po dlouhé době odešli z ledu bez bodu. Na výhru New Jersey vypsali kurs 2,05. Hostující tým dokázal po výluce bodovat na ledě dnešního divizního soka pouze v jednom ze šesti utkání. Dnes si lze na vítězství Pittsburghu vsadit v kursu 2,8.

Reklama