Hlavní obsah

Brňané vezou v Poháru Intertoto z Thunu nadějné vítězství 3:2

THUN

Milan Pacanda rozhodl gólem sedm minut před koncem prvního utkání 2. kola fotbalového Poháru Intertoto o vítězství Brna v Thunu 3:2. Moravané si tak vypracovali před domácí odvetou za týden velice výhodnou výchozí pozici.

Foto: Internet

Střelec vítězné branky Milan Pacanda (vlevo) na snímku z ligového utkání s pražskou Slavií

Článek

První šanci ale měli už ve čtvrté minutě domácí, Rama však netrefil skákavý míč a brankář Belic stačil jeho střelu srazit na roh. Brňané nevyužitou příležitost soupeře potrestali o šest minut později. Pacanda utekl obráncům, přetáhl centr na Doška a jeho přihrávku Živný zblízka poslal do sítě. Domácí to však nesrazilo do kolen, postupně si vypracovali převahu a také dvě šance, ale Belic byl vždy na místě. Nestačil až na dalekonosnou dělovku Aegertera tři minuty před přestávkou, jenž mu z 25 metrů čistě vymetl šibenici.

Ve druhé půli se Brno více osmělilo ve hře dopředu. Nejprve sice dostalo gól, když Rama prostřelil z velkého vápna skrumáž před Belicem. Ale hned z protiútoku vyrovnal zblízka Kotůlek. Sedm minut před koncem prodloužil Došek hlavou dlouhý odkop a Pacanda utekl oběma stoperům a s jistotou rozhodl o výhře Brna. V prodloužení domácí síly na srovnání skóre nenašli, i když Živný uviděl druhou žlutou kartu a po ní červenou.

"Soupeře jsme vůbec neznali, ale jeho sílu jsme odhadovali z ligových výsledků. Kvalita se potvrdila, Thun byl výborný ve hře dopředu a nás několikrát podržel brankář Belic," mínil trenér Karel Večeřa. "Ve druhém poločase jsme chtěli hrát víc dopředu a aktivita se nám také vyplatila. V poháru ovšem rozhodují o postupu až dvě utkání."

Domácí kouč Hans Peter Latour před výkonem Brňanů smeknul: "Brno předvedlo velice efektivní fotbal a z minima šancí dokázalo vytěžit maximum. Před odvetou v Brně je naše situace velice těžká, ale pokusíme se o totéž co soupeř. Tedy po brejcích získat dvougólové vítězství," přál si trenér Švýcaru.

FC Thun - 1. FC Brno 2:3 (1:1)
Branky: 42. Aegerter, 75. Rama - 10. Živný, 76. Kotůlek, 83. Pacanda.
ŽK: Živný, Belic. ČK: 90. Živný.
Rozhodčí: Kostadinov (Bul.).
Thun: Coltorti - Gerber, Deumi, Miličevič, Schneider - Ferreira, Aegerter, Raimondi (88. Baumann), Dos Santos - Rama, Reufer (46. Moser).
Brno: Belic - Křap, Schuster, Kotůlek (90. Křivánek), Krško - Živný, Abrahám, Zúbek, Drga (69. P. Mezlík) - Pacanda (90. Simr), Došek.

Reklama

Související témata: