Hlavní obsah

Manchester bude usilovat o další body v Liverpoolu

Šlágr 29. kola Premier league se odehraje na Anfield Road, domácím stánku Liverpoolu, který dnes hostí lídra z Manchesteru. Oba celky vstoupily úspěšně do osmifinále Ligy mistrů a rovněž v posledním ligovém kole si vedly zdárně. Na tyto výsledky by jistě rádi navázaly i dnes.

Článek

Liverpool měl letos slabší start do sezony, ale v posledních měsících se dostal do velmi dobré formy a pohody. Především v domácím prostředí klopýtá jen zřídka. V Premier league je momentálně třetí - na druhou Chelsea ztrácí sedm bodů. Svěřenci Rafaela Benitéze mají za posledních šestnáct zápasů skóre 30:4, což značí velmi dobrou formu. Kaňkou na ní se stal předposlední ligový zápas, ve kterém Reds neuspěli v Newcastlu a prohrou 2:1 si připsali už sedmou letošní porážku na hřištích soupeřů. Chuť si ale spravili v Barceloně, ze které si odvezli překvapivé vítězství 2:1, čímž si vydobyli velmi dobrou pozici pro odvetu. Tento výsledek následně potvrdili v domácí soutěži, ve které porazili na Anfield Road Sheffield United 4:0. V zápase se dvakrát trefil z pokutového kopu veterán Robbie Fowler, čímž si připsal svou druhou, respektive třetí letošní branku. Dnes ale bude v základní sestavě Reds s velkou pravděpodobností chybět, jelikož se do nominace vrátil po zlomenině nosu Peter Crouch a nejspíš dostane před zkušeným Fowlerem přednost.

Rudí ďáblové jsou stále lídry Premier league; na druhou Chelsea mají momentálně náskok devíti bodů a pomalu, ale jistě se přibližují zisku titulu, který by byl pro fandy United zadostiučiněním po dlouhých třech letech půstu. Obrovský podíl na síle Manchesteru má záložník Cristiano Ronaldo, který už letos vstřelil neuvěřitelných 16 brankek, čímž překonal rekord Premier league pro nejlépe střílejícího záložníka. V tuto chvíli je po dvojici z Chelsea Drogba - Lampard třetím nejlépe hodnoceným hráčem elitní anglické soutěže. Střelecky se prosadil i minulý týden, když v 88. minutě rozhodl zápas na Craven Cottage s Fulhamem. Dnes v nominaci pro zápas FA Cupu nechybí narozdíl od Darrena Fletchera, který laboruje s kotníkem a Ole Gunnara Solskjaera, jehož čeká operace kolene. „Náš instinkt je útočit. Nikdy nehrajeme na 0:0,“ řekl Sir Alex Ferguson.

Jestliže budete dnes hledat duel s favoritem, tak právě toto utkání do vašeho výběru nepatří. Na Liverpool vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.60. Remízu si vsadíte s kursem 3.10 a na vítězství hostů z Manchesteru za kurs 2.65. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama