Hlavní obsah

Bayern chce v Berlíně zvítězit

Nejprestižnější duel 24. kola německé bundesligy se odehraje na Olympijském stadionu v Berlíně. Domácí Hertha přivítá slavný Bayern Mnichov, který letos zůstává za očekáváním - v tabulce je momentálně až čtvrtý.

Článek

Hertha dává letos zapomenout na neúspěchy z předchozích sezon; momentálně je na šesté příčce, když nasbírala do této doby 34 bodů. Do jarní části sice vstoupila vítězstvím s Wolfsburgem, ale následně utrpěla debakl 5:0 v Hannoveru. Poté ji vyšel zápas s Hamburkem, ale následně prohrála v Gelsenkirchenu se Schalke a před 14 dny překvapivě na svém stadionu darovala všechny body Mohuči. Minulý týden hrála stejně jako dnes už v pátek a bezbranková remíza na hřišti Stuttgartu je velmi solidní výsledek. Dnes čeká svěřence Falka Gotze další těžké utkání, jelikož Bayern není vůbec spokojen se svou momentální situací a pomýšlí rozhodně výše. „Čeká nás velmi důležitý a těžký zápas,“ řekl Dieter Hoeness, generální manažer Herthy. Trenér Gotz dnes nemůže opět počítat s několika hráči; mimo hru jsou Yildiray Basturk, Sofian Chahed, Kevin Boateng a Ashkan Dejagah.

Bayern má letos sice opět ty nejvyšší cíle, ale v bundeslize bude titul obhajovat hodně těžko. První polovinu ročníku zakončil na třetím místě, přičemž na vedoucí Werder Brémy ztrácel tři body, ale momentálně má vedoucí celek - Schalke 04 na svém kontě už o 9 bodů více než mnichovský velkoklub. Bayern v zimní přestávce vyměnil trenéra - Felixe Magatha nahradil staronový kouč bavorského klubu Otmar Hitzfeld. Ten ale prozatím rovněž nemá s s týmem dobré výsledky; jasným důkazem je porážka před 14 dny v Cáchách. Chuť si ale určitě alespoň trochu spravil minulý týden, když jeho mužstvo porazilo v Allianz Aréně Wolfsburg. „S výsledky nejsem spokojený, jelikož jsme několik utkání prohráli,“ zhodnotil Hitzfeld svůj první měsíc na lavičce Bayernu. Svalové problémy má z mužstva Bayernu stoper Lucio a dnes nad jeho startem stejně jako startem útočníka Claudia Pizarra visí otazník.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání mírného favorita v mužstvu hostí, na které vypsali kurs 2.25. Myslíte si, že zápas nebude mít vítěze, pak si vsaďte na remízu - kurs je 3.10 a na vítězství Herthy si můžete vsadit v kursu 3.00 rovné.

Reklama