Hlavní obsah

Kolín hraje na stadionu lídra

Čtyřiadvacáté kolo 2. bundesligy dnes uzavře pikantní utkání. Vedoucí celek z Karlsruhe přivítá na svém stadionu v tuto chvíli až desátý 1. FC Köln, který zatím zůstává za očekáváním.

Foto: www.hannover96online.de

Jiří Kaufman (vlevo) ještě v dresu bundeligového Hannoveru.

Článek

Karlsruhe skončilo v minulém ročníku 2. bundesligy na šesté příčce. To je určitě dobrý výsledek, ale letos si dali svěřenci trenéra Edmunda Beckera ještě vyšší cíl - postup mezi elitu. Zatím to stoprocentně naplňují; 48 bodů a momentálně první příčka je toho jasným důkazem. Do druhé poloviny soutěže vstoupili ve znamení domácích úspěchů. Na svém hřišti pravidelně vítězí, ale venku vybojovali pouze bod, který získali za remízu v Kaiserslauternu. Špatné výsledky na cizích hřištích potvrdili i minulý týden v Augsburgu, kde prohráli 1:3. Kvůli nepřesvědčivým výkonům dnes v základní jedenáctce nenastoupí Čech Jiří Kafman a přednost v útoku dostane Sebastian Freis. Své místo pro dnešní zápas ztratil i Florian Dick, jehož nahradí navrátilec Thomas Kies. „Thomas Kies je pro nás nesmírně důležitý hráč a dnes dostane šanci poprat se o základní jedenáctku pro další zápasy,“ odůvodnil změnu v sestavě Becker, kouč domácích.

Kolín, loňský účastník nejvyšší německé soutěže, měl v úvodu letošní sezony jediný cíl - návrat mezi elitu. To ale tým z města nad Rýnem zdaleka nenaplňuje - po 23 odehraných kolech je až na desáté příčce se ztrátou 17 bodů na svého dnešního soupeře. Nedaří se mu především doma, kde zvítězil z 12 hraných zápasů pouze ve čtyřech, což je na mančaft, který se chce prát o postup, opravdu málo. Dnes očekává kolínský trenér Christoph Daum velmi těžkého soupeře. „Mají nesmírně silné jednotlivce,“ řekl kouč. „Je to pro nás velký zápas a případný úspěch by nám mohl velice pomoci v dalších utkáních,“ dodal Daum, který dnes nemůže počítat s Matthiasem Scherzem. Nejistý je start i dua Tiago-Serhat Akin.

Díky výhodě domácího prostředí je pasováno do role mírného favorita Karlsruhe, na které si můžete vsadit s kursem 1.80. Remíza je oceněna hodnotou 3.35 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs rovných 4.00.

Reklama