Hlavní obsah

Zajistí si dnes Lyon vstupenku do čtvrtfinále?

Před 14 dny odstartovaly jarní boje Ligy mistrů, dnes pokračují odvetami osmifinále. V jedné z nich přivítá král Francie - Lyon nejlepší mužstvo hlavní italské metropole - AS Řím. V prvním vzájemném měření sil na Apeninském poloostrově branka nepadla a šance na postup jsou tak pro oba celky stále otevřené.

Článek

Trofej pro vítěze francouzské Ligue 1 má už pět let stále stejného majitele. Za šestým titulem v řadě míří Lyon letos - momentálně má na čele tabulky náskok 13 bodů na druhý Racing Lens. Tuto pozici se svěřenci Gérarda Houlliera vydobyli především v úvodu ročníku, kdy poznali poprvé hořkost až ve dvanáctém kole a podruhé ve dvacátém. Do osmfinále Ligy mistrů postoupil Lyon s velkým přehledem, když vyhrál skupinu E, ve které byl i Real Madrid, s tříbodovým náskokem právě na španělský velkoklub. O víkendu Houllierův výběr porazil v domácí soutěži v prestižním derby St. Etienne a zdá se, že je opět po lednovém výpadku ve staré známé formě. Navíc si odpočinuli i klíčoví hráči: Juninho, Källström a Tiago, kteří do sobotního utkání vůbec nezasáhli. "Vytvořili jsme si mnoho šancí, do zápasu s Římem můžeme jít se sebevědomím," konstatoval záložník Sebastien Squillaci. Lyon dnes nastoupí kompletní, Milan Baroš bude nejspíše pouze na lavičce náhradníků. Po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním se vrací do sestavy Alou Diarra, který dnes bude „hlídacím psem“ špílmachra Tottiho. „Totti? Má dobrou střelu a dává branky. Je těžko strážitelný. Je rychlý a velmi chytrý. Musíme ho bránit hned po převzetí míče, nejlépe už předtím,“ nastínil svůj recept Francouz.

Římské AS je v tuto chvíli na druhé příčce italské ligy se šestnáctibodovou ztrátou na Inter Milán a čtyřbodovým náskokem na třetí Fiorentinu. Postup do osmifinále Ligy mistrů si svěřenci Luciana Spallettiho zajistili z 2. příčky skupiny D, ve které byla lepší už jen Valencie. O víkendu Římané své fanoušky moc nepotěšili, jelikož pouze remizovali na hřišti posledního Ascoli. "Vím, že v Lyonu to už z naší strany bude dobré, ale náš tým není schopen ukázat stejnou touhu v zápasech proti malým a velkým týmům," vysvětlil ligový neúspěch kouč Spalletti. Ten stejně jako jeho dnešní protějšek šetřil několik hráčů; v Ascoli se na hřišti neobjevili De Rossi, Perrotta, Taddei a Mancini.

Papírovým favoritem tohoto utkání je domácí Lyon, na který si můžete vsadit s kursem 1.70. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.30. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na AS Řím, jehož výhra je oceněna kursem 4.75. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama