Hlavní obsah

Postará se Liverpool o senzaci?

Obhájce loňského vítězství v Lize mistrů - FC Barcelona v letošním ročníku nejprestižnější evropské soutěže už jednou přežila klinickou smrt, když si v základní skupině poradila s Werderem Brémy a na jejich úkor postoupila do osmifinále. Před jeho odvetou je ale ještě ve svízelnější pozici - jen vítězství na Anfield Road, domácím stánku Liverpoolu zachrání její další účinkování v soutěži.

Článek

Liverpool měl letos slabší start do sezony, ale v posledních měsících se dostal do velmi dobré formy a pohody. Především v domácím prostředí klopýtá jen zřídka. V Premier league je momentálně třetí - na druhou Chelsea ztrácí deset bodů. O víkendu Reds nebodovali; na domácím stadionu podlehli ligovému lídrovi Manchesteru United nejtěsnějším možným výsledkem, když inkasovali v nastaveném čase. Dnes čeká Benitézovi muže odveta osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou, do které vstupují s nečekaně výhodným náskokem, který si vydobyli na Nou Campu vítězstvím 2:1. "Když budeme hrát jako v sobotu proti Manchesteru, s nímž jsme nešťastně prohráli, vůbec nemám strach, že bychom Barcelonu nevyřadili a nedostali se do čtvrtfinále," řekl sebevědomě útočník Dirt Kuijt. Španělský manažer ve službách Liverpoolu nemusí řešit žádné čerstvé absence, mimo hru jsou pouze dlouhodobě zranění Luis Garcia and Harry Kewell.

Po celém světě známá a věhlasná FC Barcelona je momentálně v Primera Division na 2. příčce o bod za FC Sevillou. Právě s ní odehráli svěřenci Franka Rijkaarda poslední ligový zápas, v němž po prohře 1:2 přepustili soupeři vedení ve španělské lize. Hůře to s ní ale vypadá v Lize mistrů. Po domácí porážce v úvodním zápase osmifinále je totiž výrazným favoritem na postup do čtvrtfinále anglický Liverpool. "Čeká nás jenom tvrdá dřina, žádný relax. Musíme se rvát jako nikdy předtím a vzít si třeba příklad ze Sevilly," řekl rázně lodivod Barcy, který pošle od začátku na hřiště všechna svá ofenzivní esa - Ronaldinha, Eto´oa a Messiho. Na hřišti se oproti poslednímu zápasu objeví i Deco a Lilian Thuram. V jak svízelné pozici je Barcelona dokazuje i statistika. Naposledy v dubnu roku 1996 se povedlo Ajaxu Amsterdam v souboji s Panathinaikosem Atény postoupit i přes domácí porážku v prvním utkání.

Myslíte si, že Liverpool potvrdí své dlouhodobé úspěchy proti Kataláncům a svůj postup potvrdí domácím vítězstvím? Potom si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 2.75. Jste-li názoru, že Barcelona dokáže „nemožné“ a postoupí do čtvrtfinále, potom využijte kursu 3.30.

Reklama