Hlavní obsah

Calgary chce uspět i venku

Dvě třetiny klubů si dnes zahrají v NHL. Zajímavé budou dva mezikonferenční duely. Boston přivítá Colorado v zápase týmů, které by se rády prodraly do play off. Vancouver s Tampou Bay usilují o prvenství ve svých divizích. Ve východní konferenci hodlá posílit naděje na play off Toronto hostící Washington. St. Louis se vrací domů k zápasu s Calgary.

Článek

Domácí klub by uvítal, kdyby sezóna začala až ve druhé polovině prosince. V takovém případě by se St. Louis nyní rozhodně nedívalo na osmou příčku s třináctibodovým odstupem. Klub nadále neopouští problémy s početnou marodkou, která se dotýká především útoku. Chybí v něm Ručinský, Hinote a celou sezónu Orzságh. Vedení klubu se zbavilo s koncem přestupů dvou nejlepších střelců v osobách zkušených Guerina a Tkachuka. Více prostoru v dresu St. Louis tudíž opět dostává Čajánek, kterého si nikdo nevzal z listiny volných hráčů. Trenérovi se odvděčil tím, že bodoval ve všech zápasech minulého týdne. V brance byl v minulých čtyřech zápasech Sanford, protože Legace je zraněn.

Calgary se díky zlepšení v závěru února vrátilo do přímého boje o první příčku severozápadní divize. Táhne nyní šňůru čtyř vítězných zápasů, když úspěšně zvládlo i vstup do krátkého třídílného cestování. Brankář Kiprusoff nechal v nejkratším měsíci svému náhradníkovi nejvíce možností k vyniknutí, ale klub nyní nemá časově náročný program, čili se dnes očekává start jedničky mužstva. Plameny se po předchozích výměnách na závěr přestupového termínu již nikterak neposilovaly a budou se snažit spíše pro play off získat týmového ducha. Větší počet zranění je nyní netrápí, i když čerstvá absence obránce Regehra není příjemná. Calgary by potřebovalo posílit sebevědomí ve venkovních zápasech, protože v tomto směru patří v celé lize k nejhorším týmům.

Bookmakeři bwin předpokládají, že by se to dnes mohlo hostům podařit. Na vítězství domácího St. Louis totiž vypsali kurs 3,0. Hosté skutečně již pět zápasů v řadě na ledě dnešního soupeře neprohráli. Dnes si lze na výhru Calgary vsadit v kursu 2,0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články