Hlavní obsah

Rozjeté San Antonio míří do Portlandu

Devět výher v řadě mají na svém kontě basketbalisté San Antonia, kteří jako by chtěli připomenout, že se s nimi v boji o letošní titul musí vážně počítat. Dnes se Ostruhy pokusí zaokrouhlit svou vítěznou sérii v Portlandu.

Článek

Spurs si letos - stejně jako v minulých letech - nevedou vůbec špatně. Boj o vedení v Západní konferenci ale dlouho sváděli hráči Dallasu a Phoenixu a tak je logické, že se v očích mnoha fanoušků basketbalu stali největšími favority na zisk titulu. Tým San Antonia, jehož kostra se oproti dřívějšku téměř nezměnila, ale v únoru během únavné cesty po hřištích soupeřů zahájil sérii, v níž drtí jednoho soupeře za druhým. Trip pro ně přitom nezačal vůbec dobře - z prvních šesti zápasů vyhráli jen dva a v Miami prohráli dokonce o 15 bodů. Tehdy jako by si ale hráči trenéra Popoviche řekli 'dost'. V New Jersey zvítězili 107-82 a v posledním zápasu tripu si poradili se silným Detroitem 90-81. Po snadné výhře nad Denverem porazili Atlantu 103-96 a od té doby už všechny protivníky rozbili dvouciferným rozdílem: nad Seattlem vyhráli 102-71, nad Torontem 107-91, Orlando rozdrtili 98-74, v Houstonu zvítězili 97-74 a v posledním utkání si v Los Angeles poradili s Clippers 88-74. Proti Houstonu a Clippers se přitom na palubovce vůbec neobjevil francouzský rozehrávač Tony Parker, který možná bude chybět i dnes; slušně ho ale dokázal zastoupit veterán Jacque Vaughn a lavička Spurs, která patří k největším přednostem týmu.

Kulatou desátou výhru v řadě si dnes San Antonio může připsat, pokud v Portlandu porazí domácí tým. Tomu se letos vede nad očekávání dobře. Bilanci má sice 25-35 a je dost možné, že si v play off nezahraje, ovšem řeč je o týmu, který za celou loňskou sezonu vyhrál 21 zápasů a byl vůbec nejslabším týmem NBA. Co se od té doby změnilo? Zach Randolph, vůdčí osobnost mužstva, prožívá nejlepší rok své kariéry. Zároveň se daří rozehrávači Royi Brandonovi, který si svými výkony říká o titul pro nejlepšího nováčka sezony, výtečně si vede i Jarrett Jack, loňský výběr Portlandu v draftu, po dvou hubených letech v NBA si nevede špatně ani Ime Udoka a světlé záblesky mívá také dvojka letošního draftu LaMarcus Aldridge, který dostává hodně prostoru vzhledem ke zraněním Joela Przybilly a Raefa LaFrentze. Přesto se Portlandu nevyhýbají výpadky, které se lepším týmům nestávají. Dobře patrné to bylo například na přelomu února a března. Po čtyřzápasovém tripu se Trail Blazers vrátili domů, kde porazili silný Utah 103-100 a hned další den uspěli v Los Angeles proti Lakers, nad kterými zvítězili 112-108. Dva dny nato ale prohráli doma se slabým Memphisem 102-103 a v Seattlu dostali výprask 73-97. V dalším utkání si spravili chuť proti Charlotte, které rozdrtili 127-90, ovšem v posledním zápase si před vlastními diváky si nedokázali poradit se Sacramentem, které si z Oregonu odvezlo výhru 104-96.

San Antonio je dnes hostujícím týmem, jeho forma ho ovšem pasuje do role favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.35. Myslíte si, že vítězná série Spurs skončí v Portlandu? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 3.25.

Reklama