Hlavní obsah

Další čtvrtfinále pro AC Milán?

AC Milán bude mít dnes večer velkou šanci postoupit popáté za sebou mezi nejlepších osm klubů Evropy. Do cesty se Rossonerri postaví fotbalisté Celtiku Glasgow, kteří však více než na fotbal možná budou myslet na něco jiného...

Foto: archiv

Brazilec Kaká v dresu AC Milán.

Článek

Skotský tým dnes ráno zasáhla tragédie. Při dopravní nehodě našel smrt 37letý fanoušek Celtiku, jemuž se osudnou stala srážka s taxíkem.

Bezbranková remíza ze Celtic Parku dává naději na postup oběma týmům, ten skotský ale bude na San Siru outsiderem. Celtic v Lize mistrů odehrál na cizích hřištích dvanáct zápasů a pouze v jednom případě neodešel poražen. "Nemáme přesný plán. Prostě budeme hrát a uvidíme, co se stane. Rozhodně nebudeme hrát na remízu, štěstí přeje odvážným a připraveným," prozradil taktiku manažer Celtiku Gordon Strachan.

"Musíte věřit sobě a všem okolo vás. A potřebujete také mít strach," dodal dále bývalý kormidelník Southamptonu, který by měl vsadit na stejnou sestavu jako před čtrnácti dny. Shunsuke Nakamura sice má zlomenou kost v růce, přesto nastoupí stejně jako Jan Venegoord of Hesselink. Fit už je navíc i Stephen McManus.

AC Milán je v posledních letech především pohárovým týmem. V Lize mistrů se už čtyři roky nezastavil před branami čtvrtfinálé a tuto bilanci by nyní rád prodloužil. "V Evropě se nám daří a v Lize mistrů máme skvělou bilanci. Milán nastoupí s ofenzivní taktikou. Budeme se tlačit dopředu a pokusíme si vytvořit co nejvíce šancí," slibuje trenér Carlo Ancelotti.

Milánský klub se dlouho optácel u dna ligové tabulky, pak ale přišel zlom. Rossonerri jsou již na šestém místě se tříbodovou ztrátou na čtvrté Lazio a hodně dlouho nepoznali hořkost porážky. Tu poslední jim 11. listopadu uštědřili hráči AS Řím. "Máme výbornou formu, po technické a fyzické stránce vypadáme dobře. Postup je pro nás základem, Liga mistrů je naším hlavním cílem a my chceme dojít co nejdále," řekl dále Ancelotti, jemuž možná budou chybět zkušení Paolo Maldini a Filippo Inzaghi.

Pravděpodobná sestava AC Milán: Dida - Massimo Oddo, Daniele Bonera, Paolo Maldini, Marek Jankulovski - Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf - Kaká - Filippo Inzaghi.

Pravděpodobná sestava Celtic Glasgow:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00

Tip eurofotbal.cz: 1

Reklama