Hlavní obsah

Alkmaar se pokusí zvrátit nepříznivý vývoj

Osmifinále Poháru UEFA má dnes na programu zbylé čtyři zápasy, ze kterých vzejdou čtyři účastníci čtvrtfinále. Blízko k tomuto cíli má anglický Newcastle, jež si vydobyl na domácí půdě proti nizozemskému Alkmaaru slušný náskok vítězstvím 4:2.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují ze vstřelené branky.

Článek

Alkmaar odstartoval do letošní sezony výborně, ale v poslední době má občas výpadky, na které nebyl zvyklý. Svěřenci Louise van Gaala například nedávno zaváhali v domácí soutěži s Nijmegenem nebo Groningenem. Před 14 dny na domácím stadionu pouze remizovali s Ajaxem Amsterdam, rovněž bod si doma připsali i tento víkend s Feyenoordem Rotterdam. Největší zklamání ale utrpěli před týdnem v Newcastlu. Výsledek 2:4 nedává Nizozemcům moc dobré vyhlídky na postup. „Šance vidím 60:40 ve prospěch našeho soupeře,“ řekl vždy pozitivně myslící Louis van Gaal, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Newcastle letos ale nezažívá moc dobrou sezonu vinou velkého počtu zraněných. V domácí soutěži je tak jen díky slušným výsledkům z poslední doby na 11. příčce, ale na pozice zajišťující v příští sezoně evropské poháry má stále bodově daleko. Naopak Pohár UEFA má rozjetý výborně. "Máme opravdu velkou šanci, protože nejlepší zápasy jsme sehráli právě v Poháru UEFA. Když se podíváte, kdo zbyl v soutěži, tak jsme schopni dosáhnout velkého úspěchu," věří středopolař Nicky Butt, který dnes v nominaci samozřejmě nechybí. Mimo hru je ale stále velký počet hráčů Strak - Oguchi Onyewu, Craig Moore, Celestine Babayaro, Peter Ramage, Michael Owen a Shola Ameobi.

I přes nepříznivé poslední výsledky je Alkmaar pasován do role mírného favorita, když na něj bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.90. Remízu ocenili hodnotou 3.40 a na vítězství hostů z Anglie si můžete vsadit s kursem 3.55.

Reklama