Hlavní obsah

Bundesliga: sobotní zápasy šestadvacátého kola

Zamotanou situaci v Bundeslize může trochu rozjasnit šestadvacáté kolo. Hraje se o všechno. O titul, o poháry i o záchranu. Schalke bude první místo hájit doma proti Stuttgartu, Bayern hraje ve Frankfurtu, Dortmund potřebuje zabrat, ale hostí silný Norimberk.

Článek

Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk (sobota 15:30)

Na svou premiéru na lavičce Dortmundu se chystá Thomas Doll. "Je čest trénovat takový klub," říká, přestože Borussia je teď vzdálena jen bod od sestupu. Dollovým úkolem je se sestupové zóně rychle vzdálit a pokusit se o návrat do pohárových bojů. "Každý vidí, v jak vážné jsme situaci. Ale vidím tu velký hráčský potenciál. Nemám obavy, že bychom to nezvládli." Borussia vyrukuje na svého soupeře v plné zbroji, což Dollovi, který v Hamburku měl stále plnou marodku, musí připadat jako sen.

Hosté se snaží ve zbytku sezóny uhájit pátou příčku, neboli vstupenku do Poháru UEFA, ale budou to mít hodně těžké. Svůj náskok na soupeře ztratili v posledních třech zápasech, ze kterých získali pouhý jeden bod. "Každý tým si v sezoně musí vybrat špatné období," nenechává se vyvést z klidu trenér Meyer. "Je normální získat ze tří zápasů bod. Obzvlášť nepříjemné to ale je, když bojujete o páté místo." Meyer stále nemůže nasadit Mintála. Fit nejsou ani Mnari, Huber a Kennedy.

Pravděpodobné sestavy: Borussia Dortmund:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.20

Hannover 96 - Hamburger SV (sobota 15:30)

Severské derby je další výzvou pro Hannover, jedno z příjemných překvapení sezóny. Domácí ztrácejí pouhé tři body na Pohár UEFA, ale Hamburk se pod trenérem Stevensem zvedl a rychle opouští suterén tabulky. "Očekávám vypjatý zápas," řekl kouč domácích Hecking. "Myslím že to bude vzrušující bitva a my chceme potvrdit, že jsme druhý nejlepší tým severu." Hannoveru chybějí zranění Halfar a Brdarič, výbornými výkony si o místo jediného útočníka řekl Jiří Štajner.

Hamburk je z nejhoršího venku a smělé plány hovoří o ataku pohárových příček. "Musíme se soustředit hlavně na sebe. Ostatní týmy nechme být," velí sportovní ředitel Beiersdorfer. HSV ožil pod novým koučem Stevensem, který vyjádřil ze sobotního soupeře respekt. "Hrají velmi dobrý fotbal. Skvělou práci odvedli v domácím zápase proti Schalke," prohlásil. "Ale pokud zahrajeme náš standard, věřím, že do Hamburku nějaké body přivezeme," dodal. Do konce sezony je mimo Kompany. Zraněni jsou i Demel, Abel a Sorín.

Pravděpodobné sestavy: Hannover 96:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.70

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov (sobota 15:30)

Eintracht bojuje o každý bod a nyní proti němu stojí Bayern, který se vzchopil a začal znovu sbírat body. "Byl bych raději, kdybychom proti Bayeru hráli před čtyřmi týdny. Nyní jsou zpátky ve formě i v boji o titul," prohlásil trenér Funkel. "Budeme hrát jinak v minulých zápasech. Jediné co nám zbývá, je bojovat.To chtějí vidět fanoušci a my to uděláme." V domácím dresu se nepředstaví dlouhodobě zraněný kapitán Jones, chřipka vyřadila záložníka Streit a brankář Pröll má problémy se žebry.

V týdnu měl problémy se zády brankář Kahn, ale podle všeho by měl být v pořádku. "V tréninku už podstoupil plnou zátěž a je fit," oznámil kouč Hitzfeld, který prodloužil smlouvu i na příští sezónu. "Během posledních týdnů jsem zjistil, jak moc mě baví práce trenéra. Věřím, že s tímto týmem dosáhneme něčeho velkého," odůvodnil prodloužení spolupráce s Bayernem. Během měsíce postoupil s týmem do čtvrtfinále Ligy mistrů a vrátil Bayern do boje o titul. Ve Frankfurtu nemůže postavit jen nerozehraného Ismalela.

Pravděpodobné sestavy: Eintracht Frankfurt:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.10 - 3.35 - 1.65

VfL Wolfsburg - VfL Bochum (sobota 15:30)

Nejlepší střelec Wolfsburgu Mike Hanke se raduje z narození dcery. Méně už ho těší jeho zdravotní stav. Hanke si při tréninku poranil nohu a zápas proti Bochumi nestihne. "Už je to jistá věc," potvrdil trenér Augenthaler. Wolfsburg se na jaře trochu probral, stále to však není ono. "Teď nás čekají zápasy o šest bodů. Nesmíme si dovolit zaváhat, jinak znovu spadneme do problémů," prohlásil Augenthaler. Zkušenému kouči se vydatně rozšířila marodka. Kromě Hankeho nehrají také Thiam, dos Santos a Santana.

Těsně nad propastí se v tuto chvíli nachází Bochum. Skromný klub však ztrácí jen dva body na svého sobotního soupeře. "Chceme je předstihnout, máme výbornou příležitost," burcuje trenér Koller, který tento týden prodloužil smlouvu do příští sezony. Jeho tým nabyl sebevědomí díky výhře nad úhlavním rivalem z Dortmundu. "Chceme vyhrát druhé obtížné utkání v řadě, ale je jasné, že to nebude nic jednoduchého," dodává Koller, který bude moci v sobotu vybírat z kompletního seznamu hráčů.

Pravděpodobné sestavy: VfL Wolfsburg:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 3.95

Alemannia Aachen - Arminia Bielefeld (sobota 15:30)

Domácí dokázali v posledních utkáních vcelku pravidelně bodovat, naposledy přivezli tři body z Cottbusu, a tak se ve velevyrovnané spodní části tabulky vyšvihli až na desátou příčku. Jenže Alemannia se nyní potýká s nemalou marodkou. K Plaßheinrichovi, Fielovi a Krontirisovi navíc přibili vykartovaní Dum s Klitzperou, takže kouče Frontzeka čeká perné přemýšlení o sestavě. "Nebudu se vymlouvat na to, že chybí spousta hráčů. Prostě půjdeme do zápasu naplno, to je jediné, co mě zajímá," říká.

Druhá změna trenéra by měla spasit Arminii. Svou třetí štaci v kariéře zde začíná Ernst Middendorp, dosavadní kouč Geideck byl vrácen na místo asistenta. "Ztrácíme na nesestupové příčky pouhý jeden bod, navíc máme slušné skóre," nepropadá panice nový hlavní trenér. Jeho tým čeká další zápas s rivalem ze spodní části tabulky a Bielefeldu se v nich zatím příliš nedařilo, Middendorp by proto na úvod angažmá tuto sérii skončil. K dispozici má kompletní kádr, krom zraněného Gabriela.

Pravděpodobné sestavy: Alemannia Aachen:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.15

Schalke 04 - VfB Stuttgart (sobota 15:30)

Preview tohoto zápasu najdete zde.

Reklama