Hlavní obsah

Odpoutá se Španělsko ode dna skupiny F?

Již dva zápasy po sobě Španělsko prohrálo,a tak dnes večer bude chtít určitě na vyprodaném stadionu Santiago Bernabeu vyhrát. Dánsko se ovšem může pochlubit dvěma výhrami ze hřišť soupeřů s celkovým skóre 0:6 a v kvalifikaci ještě nedostalo gól. V případě neúspěchu visí otazník nad setrváním kouče Španělů - Aragonese.

Foto: www.champ-league.by.ru

Fernando Morientes - reprezentant Španělska.

Článek

Start do kvalifikace nevyšel reprezentantům Španělska určitě podle představ. V prvním utkání si odvezli porážku 0:2 od lídra skupiny F Švédska. Ve svém druhém představení, tentokrát v Severním Irsku prohráli po skvělém obratu domácích 2:3. V posledním podzimním zápase si alespoň spravili chuť proti outsiderovi skupiny Lichtenštejnsku 4:0. Do konce kvalifikace po dnešním utkání stále ještě zbývá 8 střetnutí, ale Španělsko musí urychleně začít sbírat body, jestliže chce postoupit na finálový turnaj. Do útoku bude možná překvapivě připravena dvojice z Valencie Fernando Morientes a David Villa. Na lavičce pak bude připraven jako žolík Fernando Torres. Trenér Aragones se bude muset obejít bez dvojice vykartovaných obránců Carlese Puyola a Sergia Ramose. Puyol navíc v pátek opustil tým kvůli úmrtí dědečka, ale proti Islandu by už měl být připraven. Do obrany domácích je tak připravena oproti předchozím zápasům téměř nová čtveřice Angel Lopez, Javi Navarro, Carlos Marchena a Joan Capdevila. V záloze však bude chybět Raúl, jenž nebyl nominován. Gólman Realu Madrid Iker Casillas bude pro dnešní utkání kapitánem a říká: „Trenér Aragones necítí velký tlak a je si jistý, že můžeme v obou následujících utkáních zvítězit, čehož si všichni vážíme.“

Dánsko zahájilo kvalifikaci výhrou 2:0 na Islandu. Poté ztratilo body doma se Severním Irskem za remízu 0:0, ale poslední zápas vyhrálo 4:0 v Lichtenštejnsku. Dánský obránce Michael Gravgaard věří ve skvělý zápas, ale zároveň upozorňuje, že v týmu není mnoho hráčů, kteří nastoupili v takto důležitém utkání. Svěřenci kouče Mortena Olsena se budou snažit snížit pětibodovou ztrátu na vedoucí Švédsko, které však odehrálo o jeden zápas víc.Kvůli zranění nenastoupí například obránci Martin Laursen z Aston Villy, Thomas Helveg, či útočník Lovenkrands ze Schalke. Připraven už bude naopak záložník Martin Jorgensen, který měl poraněnou nohu.

Podle kurzů společnosti bwin je favoritem Španělsko, na jejichž vítězství je vypsán kurz 1.60 a na remízu kurz 3.50. Na Dánsko si můžete vsadit za velmi pěkný kurz 5.25.

Reklama