Hlavní obsah

Zdecimované Milwaukee čeká Detroit

Dva zápasy po sobě prohrál nejlepší tým Východní konference NBA z Detroitu. Po dvou těžkých soupeřích nyní ovšem bude mít snazší úkol: jejich dnešním soupeřem je totiž oslabené Milwaukee.

Článek

Posledních několik zápasů mohl Detroit brát jako generálku před blížícím se play off, do které se po roce téměř jistě dostane. Los NBA totiž týmu trenéra Saunderse přihrál do cesty několik těžkých soupeřů, na jednoho z nichž by měl narazit, pokud se dostane do finále vyřazovacích bojů. A v soubojích s nimi si Pistons nevedli zrovna nejlépe. Minulý pátek ještě navázali na svou skvělou formu a ve Phoenixu deklasovali domácí Suns 105-89. Potom se vrátili domů, kde - oslabeni o rozehrávače Chauncey Billupse - přivítali Dallas. Týmu s nejlepší bilancí v NBA byli sice dlouho vyrovnaným soupeřem, ovšem závěr Pistons nezvládli a prohráli 88-92. O dva dny později měli snadnou práci s Philadelphií, kterou porazili 96-75. Na další dva soupeře, kteří si oprávněně dělají zálusk na titul, Detroit ale nestačil. Už s Billupsem v sestavě prohráli nejprve v Houstonu 85-91 a o den později sice v San Antoniu ve čtvrté čtvrtině předvedli další heroický výkon, který ovšem neodvrátil prohru 89-90.

Stinnou stránkou prohry se Spurs byl i další technický faul Rasheeda Wallace, který proto své spoluhráče bude dnes jen sledovat z lavičky. Jeden chybějící hráč základu není ovšem nic proti tomu, v jakém stavu se nachází Milwaukee, dnešní soupeř Detroitu. Bucks prožívají smolnou sezonu. Během ní už přišli o zraněného Bobbyho Simmonse, přes měsíc chyběl nejlepší střelec týmu Michael Redd, který už ovšem znovu řádí, téměř polovinu sezony vynechal Charlie Villanueva, jehož čeká operace ramene a letos už si nezahraje. Posledním hřebíčkem do postupové rakve je ale zranění australského pivota Boguta. Jednička loňského draftu si letos vedla dobře, ovšem v utkání proti Lakers si poranila nohu tak nešťastně, a tak i ni sezona skončila. Mužstvo, které minulý týden nečekaně porazilo San Antonio a poté i Charlotte, naposledy v pozměněné sestavě přivítali oslabené Clippers. V poslední čtvrtině sice stáhli náskok soupeře o osmnáct bodů, i tak ale prohráli 103-104.

Lépe by se Milwaukee nemělo vést ani dnes - tedy podle bookmakerů, kteří vypsali jako favority hosty s kursem 1.43. Domníváte se, že i v oslabené sestavě dnes Bucks dokáží zvítězit? Potom si vsaďte jedničku, u bwin je na ni kurs 2.90.

Reklama