Hlavní obsah

Pittsburgh vyráží na cesty

Úterní program NHL je znovu plný zajímavých zápasů, protože se do něj nezapojí pouze šest klubů z ligy. V západní konferenci se Nashville opět pokusí odskočit na prvním místě předpokládaným ziskem dvou bodů ze zápasu s Edmontonem. Ve východní polovině ligy zuří boj nejen o postupové příčky. O mnoho půjde například i Pittsburghu na ledě Washingtonu.

Článek

Klub z hlavního města USA je jedním ze dvou ve východní konferenci, které již delší dobu nemají ani teoretickou naději na postup do play off. Washington končí sezónu v mrákotách. Od lednové exhibiční pauzy získal dva body pouze v šesti z osmadvaceti zápasů. V březnu se mu zatím podařilo vyhrát dvakrát za sebou po polovině měsíce v domácím prostředí, kdy překvapivě deklasoval dva soupeře, kteří bojují o play off. Zdálo se tedy, že tým se s návratem brankáře Kolziga do hry alespoň pokusí důstojně ukončit sezónu. Další tři zápasy ale Washington odehrál mimo svůj led a domů si nepřivezl ani jediný bod. Do dnešního utkání nejspíše nezasáhnou dva obránci a stejný počet útočníků. Další hráči již naopak mohou spřádat plány pro mistrovství světa, které začne za měsíc.

Pittsburgh by naopak mohl v této sezóně stále ještě získat o padesát bodů více než v té minulé. Musel by ovšem vyhrát všechny zápasy do konce základní části, což jistě není jeho primární cíl. Bohatě by se jistě spokojil s tím, kdyby skončil první v atlantické divizi. Tučňáci si vybrali slabší chvilku minulý týden při návštěvě New Yorku, ale o víkendu opět doma zabojovali. Činili se zvláště oba brankáři. Fleury v neděli dokonce neobdržel žádnou branku. Pittsburghu by něměl v sestavě chybět nikdo kromě dlouhodobých marodů. Na třídílné cestování se v tomto týdnu může vydat s otevřeným hledím, protože se mu venku celkově daří dosti často bodovat.

Bookmakeři bwin i díky tomu dnes poměrně hodně hostující celek favorizují. Na výhru domácího Washingtonu vypsali vysoký kurs 3,5. Hosté dosud svému sokovi přepustili v této sezóně jediný bod a mladý celek se pokusili před měsícem při přestupové uzávěrce vhodně doplnit. Dnes si lze na Pittsburgh vsadit v kursu 1,8.

Reklama