Hlavní obsah

Bern se pokusí o srovnání série

Během 16 minut byly vyprodány lístky pro dnešní vstup do Bern Arény na 2. zápas finále s Davosem. Utkání se tak bude hrát před vyprodanými tribunami - necelými 17 tisíci diváky. Bernští hokejisté budou jistě tuto podporu potřebovat, v prvním zápase totiž Davos na svém ledě zvítězil těsně 3:2.

Foto: www.scbern.ch

Takto to vypadá v hledišti při zápasech hokejistů Bernu.

Článek

Do finále play-off švýcarské NLA postoupily dva nejúspěšnější celky základní části. Pouze o jeden bod méně než první Davos nasbírali žlutočerní Bernští Medvědi. Ti si poté ve čtvrtfinále vyřazovací části poradili 4:1 na zápasy se Servette Ženeva. Stejně hladce prošli i přes semifinále, kde byl jejich soupeřem Zug. Především doma Medvědi kralují - na vlastním ledě neprohráli téměř už 3 měsíce. Mužstvo, ve kterém hrají i 2 čeští hokejisté - Michal Barinka a Petr Hubáček, je složeno především z domácích hokejistů, zbytek týmu tvoří 4 Kanaďané, Fin, Švéd a jeden Francouz. V prvním zápase finále byli svěřenci Johna Van Boxmeera často vylučováni, čímž se připravili o možnost hrát ofenzivně. Zápas nakonec skončil těsným výsledkem, ale kdyby Davos zvítězil rozdílem třídy, tak by se nikdo nemohl divit. Bern může velmi děkovat brankáři Marco Bührerovi, který zmařil několik vyložených příležitostí soupeře. Do 2. utkání finálové série vstoupí Bern bez čerstvých absencí, mimo hru je stále pouze Francouz Bordeleau.

Davos se do finále NLA probojoval potřetí v řadě a konečně by určitě chtěl svou cestu dotáhnout až do konce - získat mistrovský titul. V předchozích sezonách si vylámal zuby na Curychu a loni Luganu. Jednoduché to mít ale letos určitě opět nebude. Bern je velmi silný soupeř a to především na vlastním ledě, na druhou stranu právě Davos je celek, který na Medvědy umí zahrát - letos zvítězil už ve 4 z 5 vzájemných duelů. Jako jeden z mála týmů tak dokázal vyloupit Bern Arénu, která je letos jasně nejnedobytnější tvrzí. I přes tyto pozitivní věci mohli být svěřenci Arno Del Curta z play-off už dávno venku. Ve čtvrtfinále jim totiž velmi zavářel Curych, se kterým prohrávali 1:3 na zápasy a už to vypadalo, že nejlepší tým základní části se překvapivě brzy s vyřazovacími boji rozloučí, ale mužstvo z Vaillant Arény zabralo a třemi výhrami v řadě dotáhlo sérii do vítězného konce. V semifinále se nic podobného nekonalo - přes Kloten postoupil Davos 4:1 na zápasy. Dres tohoto celku obléká dokonce 5 Čechů - Václav Benák, Zbyněk Irgl, Josef Marha, Petr Tatíček a Josef Varaďa. Švýcarské hokejisty ještě doplňují 3 Kanaďané a Rus. V Bernu se dnes v dresu Davosu stále pravděpodobně neobjeví zraněné duo Chawanow - Varaďa.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání výrazného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.00. Kurs na remízu má hodnotu 4.40 a jestliže věříte, že Davos zvítězí a dostane se do trháku ve finálové sérii, pak si můžete vsadit na výhru hostů v kursu 2.80.

Reklama