Hlavní obsah

Sestupem ohrožená Celta Vigo přivítá Real

Španělská Primera division je po včerejších zápasech zase o něco dramatičtější. Valencie se posunula na třetí místo, které bude dnes chtít zpět do své moci Real Madrid. Ten zajíždí na půdu sestupem ohrožené Celty Vigo, ale i ona musí nutně bodovat - balancuje totiž pouze jeden bod nad propastí, a tak každé zaváhání může být pro tento tým osudné.

Článek

Ve Vigu se po loňské velmi vydařené sezoně (celkové 6. místo) čekalo asi trošku něco jiného než pouhý boj o záchranu. Jenže realita je taková, že tým vedený koučem Fernandem Vazquezem okupuje se ziskem 27 bodů nelichotivou sedmnáctou pozici, pouze o bod nad Bilbaem, jež se už nachází na příčce sestupové. A kde hledat příčiny? Tak především to je tragická bilance na domácím hřišti, ze třinácti zápasů vyhrála Celta pouze jeden jediný, dalších šest remizovala a zbytek prohrála. Navíc jediné domácí vítězství se zrodilo již 15. října! Od té doby je Estadio Baladíos pro modrobílé spíše postrachem, než dvanáctým hráčem. O tom, že se klub momentálně nachází v krizi, svědčí i poslední zápasy. Před reprezentační přestávkou si odvezli hráči Viga dvoubrankovou prohru ze hřiště Sevilly, ještě předtím doma pouze remizovali 1:1 s konkurentem v boji o záchranu Bilbaem. Přísnější měřítko snesou snad jen ofenzivní Brazilci Nene a Baiano. Druhý jmenovaný je s deseti góly nejlepším střelcem týmu. Trenér Vazquez se bude muset v zápase proti hvězdnému Realu obejít bez klíčového záložníka Cannobia (karetní trest), do hry zřejmě nezasáhne ani zraněný Iriney Santos (záložník) a určitě ne vykartovaný Pablo Garcia (taktéž středopolař). Celtě nezbývá než zopakovat husarský kousek z 5. listopadu, kdy na San Bernabeu pokořila svého dnešního soupeře v poměru 2:1!

Bílý balet se před reprezentační pauzou dočkal po čtyřzápasovém půstu kýženého vítězství, když doma porazil Tarragonu 2:0. Nutno však podotknout, že hosté hráli již od 6. minuty o deseti a ve druhém poločase zkrátka na Real nestačili. Jinak to ale v madridském velkoklubu tuto sezonu jenom vře, pod trenérem Capellem se prakticky s každým neúspěšným zápasem podlamuje jeho trenérská židle. Capello však jde do dnešního utkání se vztyčenou hlavou: „Nebude to jednoduchý zápas. Nicméně doma jsme na podzim s Celtou prohráli, takže máme soupeři rozhodně co vracet.“ Italský kouč se ale bude muset obejít bez několika zraněných a vykartovaných hráčů, do hry určitě nezasáhnou Cannavaro, Beckham, Roberto Carlos ani Raul Bravo. Oproti poslednímu mači s Tarragonou jsou však na soupisce Gago, Reyes a také Cicinho, jenž se zotavil z půlročního zranění. Real to na hřištích soupeřů umí, ve čtrnácti zápasech získal úctyhodných 26 bodů, čímž v této bilanci převyšuje i současného leadera z Barcelony. Podstatnější je však celková tabulka, a v té Los Blancos ztrácejí na Barcu už devět bodů. Do konce ligy zbývá jedenáct kol, na ztráty již není čas, Realu začíná jít o hodně.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin mírně favorizují slavnější Real Madrid, na jehož vítězství je vypsán kurs 1.80. Pokud chcete zkusit remízu, nabízí se zajímavý kurs 3.35. A kdo věří, že Celta zopakuje svůj husarský kousek z 5. listopadu a porazí Real i podruhé v sezoně, může svůj vklad znásobit vysokým kursem 4.00.

Reklama