Hlavní obsah

Sezona MLB začíná

Reprízu loňského finále Národní ligy uvidí dnes baseballoví fanoušci v St. Louis, kde se odehraje první zápas nové sezony. Domácí Kardinálové, kteří obhajují titul, se po téměř půl roce znovu utkají s newyorskými Mets.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Finálová série Národní ligy byla v minulé sezoně neuvěřitelně dramatická. Ani jeden z týmů nedovolil tomu druhému vedení o dva zápasy, a tak se muselo rozhodnout až v sedmém duelu. V něm byl navíc ještě na začátku deváté směny nerozhodný stav 1-1; diváky v New Yorku rozesmutil překvapivý hrdina zápasu Yadier Molina, který dvoubodovým homerunem rozhodl o postupu svého týmu do Světové série.

Těžko si proto fanoušci baseballu mohli přát lepší začátek sezony, než opakování tohoto dramatu. Rozhodování, kterého ze svých nadhazovačů postavit v ostře sledovaném utkání, neměl ani jeden z trenérů těžké. Domácí kouč La Russa má k dispozici Chrise Carpentera, nejlepšího nadhazovače Národní ligy z předminulé sezony. Veteránovi v dresu Kardinálů se, stejně jako celému jeho týmu, v jarní přípravě dařilo: během téměř 28 směn dovolil soupeřům pouhých osm oběhů a zdá se, že do nového ročníku vstoupí v dobré formě. To samé se dá ale říci i o dvojnásobném držiteli ceny Cy Younga Tomu Glavinovi, který se dnes postaví na kopec v dresu Mets. Glavine během 20 směn zavinil pouhých pět oběhů a vzhledem k dlouhodobému zranění Pedra Martineze je nejzkušenější člen rotace Mets logickou volbou do úvodního utkání sezony.

Útok Mets bude zřejmě i letos patřit k nejlepším v MLB. Především Reyes, Beltrán, Delgado a Wright mají respekt soupeřů, s vynikajícím Carpenterem na nadhozu a před vlastními diváky jsou ale podle bookmakerů favoritem Kardinálové, na které si můžete vsadit s kursem 1.65. Myslíte si, že se Mets alespoň částečně pomstí za loňské vyřazení a zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.30.

Reklama