Hlavní obsah

Usmíří si Sparta po debaklu s Jabloncem fanoušky?

V zimní přestávce největší kandidát na zisk mistrovského titulu - Sparta Praha - neodstartoval do 2. poloviny soutěže vůbec dobře - doma podlehl 0:3 Jablonci. Chuť si spravil vítězstvím v Příbrami a podobným kouskem se dnes chystá odčinit neúspěch i domácím fanouškům proti Mladé Boleslavi. Ta na podzim uštědřila letenským debakl 3:0 a na jaře loňského roku porazila Spartu 2:0, což ji opravňuje k sebevědomí.

Článek

27. srpna utrpěla Sparta už výše zmiňovaný příděl od Mladé Boleslavi, což odnesl bývalý kouč Pražanů - Stanislav Griga. Jeho nástupce Michal Bílek poté nepoznal v celém průběhu podzimní části v domácí soutěži se svým týmem hořkost porážky, díky čemuž nakonec přezimovalo jeho mužstvo na čele tabulky s dvoubodovým náskokem na druhou Slavii Praha. Do jarní části Sparta ale nevstoupila vůbec dobře a na Slavii ztrácí v tuto chvíli i díky jejímu včerejšímu vítězství v Olomouci už 4 body. Dnes ji tak čeká i z tohoto pohledu důležité utkání - v případě sparťanského neúspěchu by se Sešívaní dostali do trháku. Sparťané chtějí navíc Boleslavi vrátit poslední porážky ve vzájemných duelech, především tu poslední. "Všichni si ten zápas dobře pamatují, ale teď to bude úplně jiné utkání. Hrajeme doma a nesmíme si dovolit zaváhat. Něco podobného jako s Jabloncem se už nesmí opakovat," řekl rázně kouč Michal Bílek. Ten dnes nemůže počítat se službami stopera Tomáše Řepky, který si musí odpykat karetní trest. Pikantní náboj bude mít zápas pro exboleslavského kapitána Marka Kuliče, který v zimní přestávce přišel na Letnou právě z klubu dnešního soupeře. "Nějaké rady samozřejmě rozdám, to je normální. Ale nebudu říkat co. O každém hráči něco vím, určitě se to hodí, ale rozhodne se stejně na hřišti. Tohle může být jen malá výhoda, naopak oni zase znají mě," konstatoval Kulič.

Středočeši přezimovali na 4. příčce tabulky, na Spartu ztráceli 6 bodů - v tuto chvíli 5. V 1. jarním kole remizovali na hřišti zvedající se Plzně a před 14 dny obrali doma o všechny body ambiciózní Jablonec. Na Spartu vždy uměli zahrát - z 5 zápasů v posledních třech ročnících vyhráli hned 4. Jediné vítězství z Letné si připsali v sezoně 2004/05, kdy startovali v Gambrinus lize jako nováček. Střelecky na letenské umí Luboš Pecka, který se do jejich sítě trefil ve všech posledních 4 duelech. „V pondělí půjde o hodně. Pokud se chceme udržet v boji o nejvyšší příčky, musíme vyhrát. Nemáme důvod říkat něco jiného. Budeme hrát hodně dopředu,“ konstatoval k zápasu Dušan Uhrin, trenér Škodováků, který bude mít dnes k dispozici pravděpodobně kompletní kádr. Otazník startu visí pouze nad brankářem Miroslavem Millerem, jež si v týdnu po srážce se spoluhráčem Sedláčkem zlomil nos, ale měl by chytat ve speciální masce

Mladoboleslavští vstoupí do utkání i přes své úspěchy proti letenským podle bookmakerů společnosti bwin v roli velkého outsidera a vsadit si tak na ně můžete v kursu 7.25. Remízu ocenili kursem 4.00 rovné. Na Pražského favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.38.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.