Hlavní obsah

Davos cestuje do Bernu znovu s náskokem

Opět vyprodaná Bern Aréna dnes uvidí 4. zápas finále s Davosem. Většina ze 17 tisíc diváků bude znovu fandit domácím hráčům, kteří budou jistě tuto podporu potřebovat, aby se jim stejně jako v prvním zápase na svém ledě podařilo srovnat sérii.

Foto: www.hockeyfans.ch

Josef Marha - hokejista Davosu.

Článek

Do finále play-off švýcarské NLA postoupily dva nejúspěšnější celky základní části. Pouze o jeden bod méně než první Davos nasbírali žlutočerní Bernští Medvědi. Ti si poté ve čtvrtfinále vyřazovací části poradili 4:1 na zápasy se Servette Ženeva. Stejně hladce prošli i přes semifinále, kde byl jejich soupeřem Zug. Především doma Medvědi kralují - na vlastním ledě neprohráli téměř už 3 měsíce. V prvním zápase finále byli svěřenci Johna Van Boxmeera často vylučováni, čímž se připravili o možnost hrát ofenzivně. Zápas nakonec skončil těsným výsledkem, ale kdyby Davos zvítězil rozdílem třídy, tak by se nikdo nemohl divit. Bern mohl velmi děkovat brankáři Marco Bührerovi, který zmařil několik vyložených příležitostí soupeře. Do 2. utkání finálové série vstoupil Bern na vlastním ledě hodně nabuzen a Davos přehrál ve všech ohledech - výsledek 4:0 mluví za vše. Třetí utkání nebylo z pohledu Medvědů špatné, soupeře přehrávali a byli jasně lepším celkem, ale skvěle zachytal davosský Jonas Hiller, na kterém si bernští střelci doslova vylámali zuby. Dnes bude Bern ve vlastní aréně postrádat zraněné duo Landry -Camichel, což nejsou zdaleka nejdůležitější hráči mužstva. V zápase se má naopak poprvé ve finálové sérii objevit výborný Sebastien Bordeleau.

Davos se do finále NLA probojoval potřetí v řadě a konečně by určitě chtěl svou cestu dotáhnout až do konce - získat mistrovský titul. V předchozích sezonách si vylámal zuby na Curychu a loni Luganu. Jednoduché to mít ale letos určitě opět nebude. Bern je velmi silný soupeř a to především na vlastním ledě, na druhou stranu právě Davos je celek, který na Medvědy umí zahrát - letos zvítězil v 5 z 7 vzájemných duelů. Jako jeden z mála týmů tak dokázal vyloupit jednou Bern Arénu, která je letos jasně nejnedobytnější tvrzí. I přes tyto pozitivní věci mohli být svěřenci Arno Del Curta z play-off už dávno venku. Ve čtvrtfinále jim totiž velmi zavářel Curych, se kterým prohrávali 1:3 na zápasy a už to vypadalo, že nejlepší tým základní části se překvapivě brzy s vyřazovacími boji rozloučí, ale mužstvo z Vaillant Arény zabralo a třemi výhrami v řadě dotáhlo sérii do vítězného konce. V semifinále se nic podobného nekonalo - přes Kloten postoupil Davos 4:1 na zápasy. V Bernu se dnes v dresu Davosu stále neobjeví zraněné duo Chawanow - Varaďa. Připraven je naopak Zbyněk Irgl.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá má dnešní souboj mírného favorita v mužstvu domácích, na které vypsali kurs 1.85. Kurs na remízu má hodnotu 4.40 a jestliže věříte, že Davos zvítězí a dostane se do trháku ve finálové sérii, pak si můžete vsadit na výhru hostů v kursu 3.20.

Reklama