Hlavní obsah

AS Řím vyzve lídra Premier League

Zajímavá konfrontace italského a anglického fotbalu se dnes odehraje na Olympijském stadionu v Říme. Domácí AS pod vedením svého kapitána Tottiho přivítá v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů lídra anglické Premier League - Manchester United.

Foto: internet

Francesco Totti - kapitán AS Řím.

Článek

AS Řím je v tuto chvíli na druhé příčce italské ligy s obrovskou ztrátou na Inter Milán a sedmibodovým náskokem na třetí Lazio. Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů si svěřenci Luciana Spallettiho zajistili z dvojzápasu s Lyonem; první utkání na italské půdě sice skončilo bezbrankovou remízou, ve Francii ale Spallettiho svěřenci dominovali ve všech činnostech a svého soka překvapivě porazili 2:0. O víkendové generálce na dnešní měření sil s Manchesterem hostilo AS silný AC Milán. Římané se sice ujali už ve 4. minutě vedení brankou Philippe Mexese, ale ve druhém poločase srovnal na konečných 1:1 Alberto Gilardino. Dnes nečeká hráče kolem hvězdného Francesca Tottiho o nic jednodušší soupeř. „Musíme bojovat a ono se ukáže na hřišti, kdo je lepší a možná se na naší stranu přikloní víc štěstí a vyhrajeme,“ věří kapitán AS, o němž nemluvil vůbec hezky trenér Rudých ďáblů. „Jeho pocity akceptuji, až se uvidíme osobně, doufám, že si vybaví, kdo jsem,“ řekl Totti na adresu Alexe Fergusona. AS Řím dnes bude postrádat vykartovaného Davida Pizarra.

Rudí ďáblové jsou stále lídry Premier League. Na druhou Chelsea mají momentálně náskok 6 bodů a pomalu, ale jistě se přibližují zisku titulu. Už to vypadalo, že se tento náskok o víkendu ztenčí, když Manchester odcházel v poločase zápasu s Blackburnem do kabin za stavu 0:1. Poté ale začal úřadovat Paul Scholes, který srovnal na 1:1 a s podporou svých spoluhráčů nakonec United porazili Rovers 4:1. Stejným skóre vyhráli svěřenci Fergusona i v zápase před reprezentační přestávkou s Boltonem. K postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů stačily Manchesteru, stejně jako jeho dnešnímu soupeři, dvě branky. Tu první - velice kontroverzní - zaznamenal na hřišti Lille Ryan Gigs z trestného kopu. Na Old Trafford poté zpečetil postup United Henrik Larsson, který se touto brankou rozloučil s fotbalem na nejvyšší úrovni a v dalších bojích Ligy mistrů už Manchesteru nepomůže. „Chceme dnes vstřelit branku, protože bezbranková remíza je velmi nebezpečná, což Římané ukázali v osmifinále,“ naznačil své plány manažer Ferguson, který dnes může počítat se službami Louise Sahy i Darrena Fletchera. Mimo hru jsou naopak Park Ji-Sung, Evra, Nevile, Silvestre a Vidič.

Jestliže dnes budete hledat utkání s favoritem, pak tento zápas do vašeho výběru nepatří. Na AS Řím vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.60. Remízu si vsadíte s kursem 3.00 rovné a na vítězství hostů z Anglie za kurs 2.60. Na koho si vsadíte, se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama