Hlavní obsah

Nashville ještě body potřebuje

Situace v tabulce západní konference NHL je již několik týdnů daná. Šest klubů ztratilo naději na postup do play off a sedmý se jí drží pouze velmi těsně. Je jím Colorado, které musí dnes porazit Vancouver a doufat, že Calgary neuspěje na ledě San Jose. Nashville ještě může oživit naději na prvenství v divizi i konferenci, pokud porazí St. Louis.

Článek

Pokud se to domácímu týmu nepodaří, mohl by se naopak dostat do problémů s udržením čtvrté příčky zajišťující alespoň pro první kolo play off výhodu domácího prostředí v klíčových zápasech. Nashvillu hrozí, že základní část sezóny ukončí podobně neslavně, jak ji započal. Od začátku druhé březnové dekády vyhrál pouze tři z deseti utkání, přičemž dvě z nich nad odepsaným a zdravotně rozebraným soupeřem. Nashville dnes končí sérii pěti zápasů hraných v řadě před vlastním publikem, v níž se již nemůže dostat do kladných čísel. Minulé utkání stál v brance Mason. Dnes by se tedy do ní měl vrátit Vokoun. Český element naopak bude chybět v útoku, protože nenastoupí Erat. V sestavě by se měl po dlouhé době objevit jeden z nejlepších střelců Nashvillu Hartnell.

St. Louis Blues již ví, že skončí v konferenci na desátém místě zhruba s průměrem jednoho získaného bodu v každém utkání. Pokud by sezóna začínala v polovině prosince, bylo by na tom se svými vyhlídkami mnohem lépe. Nyní například táhne šňůru čtyř utkání, v nichž dokázalo v řadě za sebou bodovat. Ve dvou dubnových zápasech dokonce zatím neztratilo žádný bod, přestože je odehrálo venku. St. Louis dokončí mimo svůj led celou sezónu. Marodka týmu je nadále dosti velká a postihuje všechny řady. V brance dostává trošku překvapivě v posledních deseti dnech více příležitostí Bacashihua než Sanford.

Bookmakeři bwin vidí v tomto zápase jednoznačného favorita v domácím celku. Na výhru Nashvillu vypsali kurs 1,6. Predátoři dokázali soupeře porazit po výluce NHL ve všech domácích zápasech, byť jim k tomu někdy nestačilo šedesát minut. Hosté odehrají pátý zápas v osmi dnech, což by pro ně mohlo znamenat zvyšující se únavu. St. Louis Blues se však nyní daří a dnes si lze na jeho úspěch vsadit v kursu 4,3.

Reklama