Hlavní obsah

Potvrdí Hradec svou domácí formu?

Jak už se stalo na jaře zvykem, druholigový Hradec Králové hraje svá domácí utkání vždy v pátek a dnešek tak nebude výjimkou. Tento termín doposud sice nesvědčil divácké návštěvě, ale výsledkům ano - Votroci doma na jaře neztratili prozatím ani bod, což se dnes jistě pokusí potvrdit proti Jakubčovicím.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Východočeši vstoupili do druhé části sezony na hřišti ambiciózního Sokolova. Po většinu času ne moc aktivní Hradec v 61.minutě srovnal na konečných 1:1. Následoval domácí zápas s Ústím nad Labem, který rozhodli Votroci již v úvodu utkání, kdy po 19 minutách vedli už o dvě branky a tento náskok do konce zápasu nepustili. Poté ale nestačili na lídra druholigové tabulky Viktorii Žižkov. Chuť si spravili v dalším kole na domácím Všesportovním stadionu vítězstvím 2:0 s Bystrcí. Rovněž dvě branky vstřelili svěřenci Luďka Klusáčka i minulý týden v Hlučíně, což ale tentokrát stačilo pouze na remízu. Dnes čeká Votroky domácí zápas, ve kterém se budou snažit prodloužit svou vítěznou domácí sérii. „Potřebujeme body, abychom se posunuli zase o kus výše v tabulce. Zítřejší vítězství by nás bodově přiblížilo k Jakubčovicím a o to se v zápase budeme snažit,“ řekl trenér Klusáček, který stále bude postrádat Jirouška, Kandu a bývalého Slávistu Hašlera.

Nováček 2. ligy z Jakubčovic (ještě v sezoně 2001/02 hrával okresní přebor) vstoupil do letošního ročníku jako uragán. Překvapivě dlouho se držel v čele tabulky, ale na konci podzimu přišel výkonnostní útlum a do 6. jarního kola tak Jakubčovice vstupují ze 6. příčky. V zimní přestávce se udála u tohoto celku změna na trenérském postu; novou akvizicí se stal známý Günter Bittengel, který na podzim působil ve vrcholném fotbale jako delegát. Pod jeho vedením zahájily Jakubčovice druhou poloviny ročníku vítězstvím s Blšany, kde 40letý Bittengel zakončil svou hráčskou kariéru a později si odbyl premiéru na lavičce jako trenér. Poté se jeho svěřencům rozhodně nevedlo podle představ; v derby podlehli Opavě 0:3. Chuť si spravili vítězstvím s rezervou Olomouce, což potvrdili cennou remízou v Jihlavě. Minulý týden ale tvrdě narazili na tvrdý oříšek jménem Bohemians 1905. Klokani vyhráli ve Fulneku 2:0 a určitě tak potěšili svého nového majitele, kterým se stala finanční skupina CTY GROUP. Jakubčovice tak dnes mají v Hradci co napravovat. „Je to soupeř, který v podzimní části překvapil a dosáhl na nováčka velmi dobrých výsledků, hlavně na domácím hřišti,“ konstatoval směrem k soupeři kouč Východočechů.

Dnešní souboj se podle bookmakerů odehraje v režii domácích, na které experti společnosti bwin vypsali kurs 1.95. Myslíte si, že Jakubčovice dnes potvrdí své dobré výsledky a odvezou si bod za remízu? Potom si vsaďte právě na ni - kurs je 2.95. Vítězství hostů ocenili bookmakeři stejné společnosti pěkným kursem 3.60.

Reklama