Hlavní obsah

Bojovníky čeká veledůležitý zápas

Dlouhých třináct let čeká tým Golden State na to, že si zahraje v play off NBA. Nyní se Warriors konečně mohou dočkat - stačí jim k tomu dnešní vítězství nad jedním z nejhorších týmů Západní konference.

Foto: AP Photo/Ben Margot

Jason Richardson z týmu Golden State Warriors.

Článek

Téměř všechny týmy už mají před dnešními posledními zápasy jasno. Buď už se do play off dostaly a bojují maximálně už "jen" o nasazení ve vyřazovacích bojích, nebo pro ně už sezona skončila. Výjimkou jsou dvě mužstva - Los Angeles Clippers a Golden State Warriors, mezi nimiž se rozhodne o tom, kdo jako poslední bude mít jistotu postupu. Výrazně lépe jsou na tom Warriors. Pokud dnes zvítězí nad Portlandem, nepomůže Clippers ani výhra nad New Orleans a postoupí tým z Oaklandu. Ten si v poslední době vede výtečně; na konci března doma zdolal Phoenix 124-119 a v dalších osmi zápasech nestačil jen v San Antoniu na domácí Spurs. Dalších sedm utkání vyhrál, včetně toho včerejšího - v něm si snadno poradil s Dallasem, který šetřil své opory na play off, a zvítězil 111-82.

Poslední zápas sezony sice odehrají Bojovníci venku, kde mají výrazně horší bilanci než doma, ovšem los jim zato přihrál do cesty poměrně snadného soupeře. Portland si letos vedl o moc lépe než loni, ovšem mladé mužstvo nemělo na to, konkurovat silnějším soupeřům v boji o play off. Na to v silné Západní konferenci neměli Trail Blazers nárok, a tak fanoušky ani nemusí příliš trápit, že jejich oblíbený tým dohrává sezonu v oslabené sestavě. Už téměř tři týdny je mimo hru nejlepší střelec a nejlépe doskakující hráč Portlandu Zach Randolph, dlouhodobě zraněný je také pivot Joel Przybilla a kvůli srdečním potížím nehraje ani mladík LaMarcus Aldridge. Poslední zápasy navíc vynechali i Ime Udoka a hlavní kandidát na titul pro Nováčka roku Brandon Roy. Není proto divu, že se v obměněné sestavě Portlandu nedaří - v posledních šesti utkáních se před soupeři jeho hráči museli sklonit pětkrát, jediný úspěch si připsali před čtyřmi dny proti Seattlu, který porazili 108-102.

Zatímco oslabený Portland bojuje už jen o čest, Warriors čeká nejdůležitější zápas za poslední roky. Proto jsou hosté podle bookmakerů výraznými favority, na které si můžete vsadit s kursem 1.10 a handicapem 10.5 bodů. Myslíte si, že se Trail Blazers v posledním zápase sezony vytáhnou a Bojovníky porazí? Potom si vsaďte na domácí - kurs na ně je 7.50.

Reklama