Hlavní obsah

Čeští hokejisté bojují o zařazení do sestavy pro MS

Euro Hockey Tour dnes uzavře další ročník. Po čtyřech turnajích, které se odehrály na různých místech v průběhu sezóny, čelo tabulky jednoznačně obsadili Rusové. Dnes však budou muset o prvenství tvrdě bojovat, protože v prvním finálovém duelu ve čtvrtek neuspěli. Výhodu domácího ledu v boji o třeti místo budou mít proti Finsku čeští hokejisté.

Článek

Do zahájení mistrovství světa již nezbývá ani jediný týden, ale soupiska českého národního hokejového týmu nadále není uzavřená. V přípravě pokračuje ještě třicet hokejistů. Naposledy z ní musel odstoupit pro zranění čerstvý držitel ligového mistrovského titulu Hlaváč, který chyběl již ve čtvrtečním duelu. Češi v něm nastoupili v brance s Pincem, který obdržel jedinou branku utkání z první střely. Dnes by se měl po odpočinku vrátit do branky Čechmánek, s nímž trenér počítá pro mistrovství světa na post jedničky. Alois Hadamczik kromě zdravotních problémů hráčů, které má již k dispozici, neustále registruje zprávy ze zámoří hovořící o tom, kdo se nebude moci k týmu připojit. Do dlouhého seznamu naposledy přibyl obránce Škoula.

Finové dokázali během sezóny vyhrát domácí listopadový turnaj, na který se vždy pochopitelně velmi soustředí, ale nejvíce bodů získali o měsíc později. Na první dvě místa však ztratili v celkové tabulce příliš mnoho bodů. Na cestu za uhájením třetí příčky vstoupilo Finsko ve čtvrtek velmi rázně, ale jeho tlak postupně slábl. V důležitých momentech dalšího průběhu utkání ho nicméně podržel zkušený brankář Norrena, který si letos vyzkoušel, jaké to je mít důvěru trenéra v NHL. Finsko ve čtvrtek odehrálo teprve druhý přípravný zápas, který pro něj ovšem i díky brankáři dopadl opět vítězně. V kádru se nachází i několik dalších krajánků z NHL, ale jsou v jasné menšině. Trenér Finska se s mužstvem bude vracet ještě dnes urychleně domů, kde se bude rozhodovat o konečném složení týmu po úterním posledním přípravném utkání.

Bookmakeři bwin předpokládají, že o třetím místě v celkovém pořadí EHT se dnes nebude rozhodovat v normální hrací době. Jako pravděpodobnějsí totiž vidí výhru Čechů, na které vypsali kurs 1,95 , a po níž by automaticky následovalo prodloužení. Soupeři skutečně mají ze sezóny vyrovnanou turnajovou bilanci, když oba vyhráli po dvou zápasech. Více bodů si přesto ze vzájenmých duelů do tabulky odnesli Finové. Těm dnes stačí pro potvrzení třetího místa v šedesáti minutách neprohrát, na což si lze vsadit v kursu 1,75 .

Reklama