Hlavní obsah

Finále v Monte Carlu bez překvapivé účasti

Dva nejlepší hráči světa se dnes střetnou ve finále prestižního turnaje ATP Masters Series ve městě rulety. Titul bude obhajovat Rafael Nadal, který stejně jako loni změří v posledním zápase na dvorcích v Monte Carlu síly s Rogerem Federerem.

Článek

Bez ztráty setu prozatím Federer prochází probíhajícím turnajem v Monaku, kde si už poradil s Andreasem Seppim, Hyung-Taik Leem, Davidem Ferrerem a včera s přehledem i s v dobré formě hrajícím Juanem Carlosem Ferrerem. Španělský vítěz podniku v Monte Carlu z let 2002 a 2003 sice vstoupil do zápasu velmi dobře - vedl 3:1, ale poté Federer ukázal svou sílu a Ferrerovi už dovolil uhrát do konce střetnutí už pouze jednu hru. „Nikdy jsem neměl pocit, že bych zápas nemohl vyhrát,“ řekl Švýcar, jež si ztěžoval na fanoušky. „Jedli, byli hluční a to mi vadilo. Není to nic špatného, ale je to neuctivé vůči lidem, kteří se chtějí v klidu dívat. Samozřejmě, když pak prohráváte, podobné věci vám začnou o to víc vadit,“ dodal. Letošní vítěz Australian Open a turnaje v Dubaii by si dnes jistě chtěl připsat třetí triumf, ale lehké to mít rozhodně nebude.

Rafael Nadal totiž na antuce neprohrál rekordních 66 zápasů v řadě! V Monte Carlu jen potvrzuje svou statistiku a do finále se probojoval stejně jako Federer s velkým přehledem. Postupně si ve dvou setech poradil s Juanem Ignaciem Chelou, Kristofem Vliegenem, Philippem Kohlschreiberem a Tomášem Berdychem. Tomu v prvním setu nadělil kanára a své vítězství zpečetil poměrem 7:5 v setu druhém. Ani na hardu se ale Nadalovi nedařilo letos špatně - triumfoval na podniku ATP Masters Series v Indian Wells, semifinále si zahrál v Chennai. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - skončil mezi osmičkou nejlepších stejně jako na turnaji Masters v Miami. Celkově letos teprve 20letý Španěl zvítězil na okruhu ATP v 21 zápasech z 26 hraných.

Myslíte si, že Nadal dnes potvrdí svou statistiku na antuce a po sedmé v kariéře najde recept na fenomenálního Švýcara. Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.57. Jste-li názoru, že Federer ukončí Španělovu šňůru vítězství, pak využijte kursu 2.11, který vypsala společnost bwin.

Reklama