Hlavní obsah

Potěší favorité soutěžící?

Sázky na fotbalové favority se dnes objevují v pětici nejtipovanějších utkání soutěže na serveru Eurotip.cz. Nejvíc lidí dalo důvěru Ajaxu Amsterdam, na který si vsadilo přes 700 lidí.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Většina evropských fotbalových soutěží spěje do svého závěru, a tak není překvapením, že soutěžící často sázejí na týmy, které prostě potřebují vyhrát. Ajax je jedním z nich - dvě kola před koncem ztrácí na první PSV Eindhovem pouhé dva body a dnes se od nich čeká povinné vítězství. Soupeřem je jim totiž stěží průměrná Sparta Rotterdam, která už nemá o co bojovat. Tomu ovšem odpovídá i kurs - na Ajax vypsali bookmakeři nízkých 1.15. Ani to ale neodradilo 747 účastníků soutěže, aby si na favorita vsadili. Tři lidé zkusili remízu a jeden odvážlivec dokonce čistou dvojku.

Dalším mužstvem, které nesmí klopýtnout, je londýnská Chelsea. Mourinhovi svěřenci ztrácejí na Manchester United čtyři body a mají zápas k dobru. Dnes ho odehrají na hřišti Newcastlu, kterému se v posledních týdnech vůbec nedaří. Letos už Blues v Newcastlu zvítězili v Carling Cupu a podle bookmakerů by se po devadesáti minutách měla Chelsea radovat i dnes. Na hosty totiž vypsali kurs 1.60, který si na tiket přidalo 720 soutěžících. 208 jich dvojku jistilo remízou, na nerozhodný výsledek si vsadilo 21 lidí a jedenáct jich tipuje výhru domácích v kursu rovných 5.00.

Ajax má dva konkurenty v boji o titul; všechno má ve svých rukou Eindhoven, v případě jeho zaváhání ale do hry může promluvit i Alkmaar. Stejně jako Ajax, ani on nesmí dnes zaváhat. Po třech výhrách v řadě se dnes čtvrtou pokusí získat proti Heerenveenu. Ten sice v minulých kolech dvakrát zaváhal a v boji o evropské poháry poněkud ztratil, což si před týdnem vynahradil výhrou na hřišti Tilburgu. Alkmaar by ovšem měl být nad jeho síly - jak podle bookmakerů, kteří na domácí vypsali kurs 1.45, tak podle většiny soutěžících. 543 si jich totiž vsadilo na Alkmaar a jen šest věří, že si hosté odvezou alespoň bod.

V Belgii se dnes odehrají zbylé dva zápasy, které v boji o titul hodně napoví. Hrají totiž první dva týmy tabulky - Genk na hřišti Brugg a Anderlecht doma s Gentem. Bruselský tým je doma téměř neporazitelný a když před více než měsícem ztratil překvapivě dva body s Waregemem, dalo se čekat, že zase zabere naplno. To se i stalo - Anderlecht vyhrál v Lierse, nad Lutychem i na hřišti Cercle Bruggy a nyní se chystá na soupeře, které v posledních třech letech doma pokaždé porazil. Bookmakeři vypsali na lídra tabulky kurs 1.45, který využilo 521 soutěžících. 72 se jich spokojilo s nižším kursem na neprohru bruselského týmu a jen osm lidí věří v jiný výsledek.

Zatímco v předchozích duelech dali sázkaři důvěru týmům, které mají slušnou formu, v utkání FC Sevilla - Bilbao tomu tak není. Domácí jsou sice na třetím místě Primera Division, ještě před několika týdny ale tabulku vedli a spadli poté, co ve třech zápasech nedokázali vstřelit gól. Ani Bilbau se ještě nedávno nedařilo, před dvěma týdny ale dokázali doma porazit Valencii 1:0 a v posledním kole uspěli i proti Espanyolu. Drtivá většina účastníků soutěže přesto věří domácím: na Sevillu si s kursem 1.45 vsadilo 478 lidí, 87 jich tipuje její neprohru a jen sedm lidí si myslí, že Bilbao neodjede s prázdnou.

Reklama