Hlavní obsah

Dnes skončí první kolo play off v NHL

První kolo play off v NHL nabídlo vše. Jedna série byla ukončena v nejkratším možném termínu a další čtyři pak dosti rychle. Ve dvou sériích týmy, které získaly po základní části lepší postavení, postoupily po výhře v šestém zápase. Zbývá tedy rozhodnout sérii mezi Vancouverem a Dallasem, která zcela naplnila předpoklady o délce jejího trvání.

Článek

Domácí tým sice přišel v prvním zápase ve třetí třetině o dvougólové vedení, ale ve čtvrtém prodloužení dokázal získat první důležité vítězství. Brankář Luongo měl zásadní podíl na tom, že se jeho nový klub probojoval do play off a na začátek v něm čelil rekordnímu počtu střel. Vancouver dokonale soupeře posléze zaskočil ve dvou venkovních zápasech. Luongo pokaždé obdržel pouze jedinou branku a jeho tým se tudíž dostal do nadějného vedení 3:1 na utkání. V pátém zápase však hráči Vancouveru nabídli soupeři skvělou šanci, když v prodloužení špatně vystřídali. Luongo tedy opět obdržel jedinou branku a to pouze v oslabení, ale jeho spoluhráči ho nepodpořili žádným vstřeleným gólem. Nikdo z pole se v dresu Vancouveru neprosadil ani v sobotním zápase, ačkoli důležité hráče zatím žádné výrazné zdravotní problémy nepotkaly.

Dallas má v tomto směru mnohem více otazníků. Klíčoví hráči se sice před začátkem série uzdravit stačili, ale sotva se vrátil např. Lindros, vypadl J. Jokinen apod. Horší však je, že v minulém utkání měl problémy Morrow a vůbec ho nedohrál naprosto jednoznačně nejvytíženější a pravidelně nastupující muž celé série obránce Zubov. Všichni v Dallasu však doufají, že budou schopni nastoupit. Hostující trenér se také chystá jako možné eso vytáhnout nejstaršího muže kádru Klemma. Spoléhat se ovšem bude především na co nejdelší neprůstřelnost brankáře Turca, který neobdržel gól již více než 130 minut. Hvězdy se mohou pyšnit i tím, že v dlouho trvající a nervy drásající sérii nechávají čím dál méně vylučovat a případná oslabení zvládají více než úspěšně.

Bookmakeři bwin přesto očekávají, že domácí celek na třetí pokus před vlastním publikem postoupí. V minulých dvou případech mu totiž domácí prostředí v sedmých zápasech svázalo hokejky a z nadějně rozjeté série nebylo nic. Dnes si lze přesto na výhru Vancouveru vsadit v kursu 2,2 . Hosté v minulých dvou utkáních začali vyvracet, že v éře po zisku Stanleyova poháru hrají v play off druhé housle. Dallas se této nálepky může alespoň částečně zbavit, pokud se mu dnes podaří vyhrát např. v normální hrací době v kursu 2,6 .

Reklama