Hlavní obsah

Liverpool chce napodobit historii

První zápas semifinále Ligy mistrů měl včera na Old Trafford velké grády. Něco podobného se dnes očekává na Stamford Bridge, domácím stánku Chelsea, která změří síly s Liverpoolem. Před dvěma lety byly oba celky ve stejné situaci, tenkrát se z postupu radoval Liverpool, který nakonec díky famóznímu druhému poločasu finále s AC Milán dokázal získat nejcennější evropskou trofej.

Článek

Chelsea o víkendu nedokázala využít zaváhání Manchesteru a její ztráta na čelo tabulky zůstala na třech bodech. V ligovém boji ji ale může hřát to, že do konce soutěže bude hrát ještě třikrát doma a jednou venku. Za to Manchester čekají tři duely na hřištích soupeřů z toho jeden na Stamford Bridge. Dnes ale čeká Mourinhovi svěřence jiná soutěž - Liga mistrů. Do jejího semifinále se probojovali přes Porto a Valencii. Se Španěly to ale nebylo nic jednoduché - na domácím hřišti nejdříve uhráli Blues pouze remízu 1:1 a vše tak museli zachraňovat až na Pyrenejském poloostrově, kde Chelsea vystřelil postup svou brankou z 90. minuty Michael Essien.

Ten si ale ve Španělsku kromě gólu připsal na své konto i žlutou kartu, jež znamená stop pro dnešní střetnutí. O víkendu si v ligovém zápasu s Newcastlem navíc poranil kotník Michael Ballack a stejně jako Robben laborující s kolenem se dnes na hřišti neobjeví. Zdravotní problémy má rovněž Ricardo Carvalho, který se včera nezúčastnil tréninku a jeho start je velmi nejistý. Blues tak nečeká rozhodně jednoduchá odveta minulých neúspěchů s Reds. „Naším cílem není odveta, ale postup do finále. Teď je pro ně Liga mistrů poslední šancí, jak můžou letos něco vyhrát,“ řekl k soupeři brankář Petr Čech.

Liverpool se blýskl v osmifinále, kde dokázal vyřadit obhájce trofeje - Barcelonu. Vítečnou pozici pro postup si svěřenci trenéra Rafaela Benitéze vydobyli už na Nou Campu, kde překvapivě zvítězili 2:1. Postup nakonec na Anfield Road uhájili, i když prohráli 0:1. Ve čtvrtfinále se střetli v dvojzápase s PSV Eindhoven - papírově nejslabším týmem mezi nejlepší šestnáctkou letošního ročníku Ligy mistrů. Reds neponechali nic náhodě a už po prvním zápase, který vyhráli v Nizozemsku 3:0, bylo jasno, kdo proklouzne do semifinále. V tom by Benitézovi muži jistě chtěli napodobit historii.

„Máme lepší tým než tenkrát, ale možná že i Chelsea je lepší,“ vzpomíná Benitéz na semifinálové souboj ze sezony 2005/06. „Chceme hrát jako v Barceloně a dát jeden dva góly. Ale víme, že to bude těžké, protože Chelsea má vynikající obranu v čele s Čechem a gólů moc nedostává,“ řekl hlavní manažer Liverpoolu. Španělský kouč ve službách Liverpoolu má dnes k dispozici kompletní kádr, ve kterém nechybí ani uzdravený Steve Finnan.

Věříte-li v dnešní vítězství loňského mistra Premier league z Chelsea, pak si můžete vsadit s kursem 1.95. Remíza je oceněna hodnotou 3.05 a výhra Liverpoolu 3.85. K zápasu budou u společnosti bwin samozřejmě připraveny i live sázky.

Reklama