Hlavní obsah

Caňase čeká světová čtyřka

Argentinec Caňas, který se v poslední době dostal do velmi dobré formy, dnes v Barceloně narazí na turnajovou dvojku - Nikolaje Davyděnka. Statistika vzájemných zápasů hovoří lépe pro Argentince, který Rusa porazil třikrát, opačného vítěze mělo jejich střetnutí pouze jednou.

Článek

Guillermo Caňas na sebe letos poprvé výrazně poukázal před měsícem a půl v Indian Wells, kde vyřadil světovou jedničku Rogera Federera. Poté ale nestačil na Španěla Carlose Moyu a s turnajem se rozloučil. V tuto chvíli 28. hráč světa překvapil i na Sony Ericsson Open. Se štěstím si sice v prvním kole poradil s Timem Henmanem a ve druhém kole s Juanem Carlosem Ferrerem, ale poté přehrál ve dvou setech Richarda Gasqueta. Ve čtvrtém kole opět narazil na Federera a díky dvěma úspěšně zvládnutým tiebreakům uštědřil Švýcarovi další letošní porážku. To Argentince jistě velmi nabudilo a v dalších zápasech se to jasně projevilo - hladce ve dvou setech přehrál nejprve Robreda a v semifinále i Chorvata Ljubičice. Ve finále sice nestačil na Novaka Djokoviče, ale i tak se žebříčkem ATP posunul rovnou o tři desítky nahoru. Poté si dopřával zaslouženého turnajového odpočinku a pouze se připravoval na antuku. Minulý týden ani nestartoval na turnaji ATP Masters Series v Monte Carlu a tak probíhající turnaj v Barceloně je pro něj vstupem na antukový povrch. Na něm Caňas prokazuje své argentinské geny a vede se mu výborně - ve dvou setech porazil v prvním kole Mirniye, ve druhém Vaňka a včera si stejně hladce poradil i se Španělem Andujarem.

Dnes ale narazí na hráče, který je v žebříčku ATP podstatně výše. Je jím Rus Nikolaj Davyděnko, který má letos prozatím bilanci 18 vítězství a 10 porážek. Rodák z Ukrajiny reprezentující Rusko slavil ve své kariéře celkem 10 turnajových titulů, ale letos se prozatím nikde neprobojoval ani do finále. Nejvíce se mu dařilo na podnicích v Rotterdamu a Doha, kde skončil v semifinále. Mezi nejlepší osmičku se sice probojoval na Australian Open, ale zde nestačil v pětisetové bitvě na Němce Haase. 25letému Davyděnkovi se ani trochu nedařilo před týdne v Monaku, kde odstartoval antukovou sezonu porážkou se Soderlingem. Chuť si tak chce rozhodně spravit v Barceloně, kde měl ve druhém kole velké problémy s Rusem Schukinem a včera si díky dvěma zvládnutým tiebreakům poradil s Volandrim.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Caňas favoritem zápasu s kursem 1.47 na jeho vítězství. Sázka na to že do semifinále postoupí Davyděnko, je oceněna kursem 2.31.

Reklama