Hlavní obsah

New Jersey potřebuje vyrovnat stav série

Druhé kolo play off v NHL dnes zakončí první etapu, kdy se utkání odehrávají vždy pouze na ledě klubu, který z dané dvojice skončil v základní části v tabulce výše. Shodou okolností nedokázal ve čtvrtek žádný z lépe postavených celků využít výhodu domácího prostředí. New Jersey to bude mít proti Ottawě o to těžší, že se nemůže opřít o fanoušky.

Článek

Domácí celek má s návštěvností na poměry NHL dlouhodobé problémy a atmosféra jeho utkání nebývá příliš výrazná. Není tedy skoro divu, že New Jersey v základní části skončilo výše v tabulce redukované na venkovní zápasy, než v tabulce počítané pouze z domácích utkání. V celkovém pořadí si klub zajistil první místo v atlantické divizi. Ďáblové se přesto v prvním kole play off dostali do nečekaných problémů, když po třetím zápase byl stav série v jejich neprospěch. Pak jim ovšem pomohla výhra v prodloužení ve čtvrtém zápase a zlepšený výkon brankáře Brodeura v pátém utkání, kdy se dočkal čistého konta. Trenér New Jersey také může být spokojen s tím, že se mu uzdravili všichni hráči z obrany, která se během základní části sezóny pohromadě nesešla. Dnes očekává, že se po jednozápasové absenci vrátí do hry kapitán Eliáš.

Ottawa zapomněla letos v základní části na zbytečné bodové dostihy a soustředila se alespoň na to, aby mohla první kolo začínat na domácím ledě. Povedlo se jí to a následně si rychle poradila se soupeřem, který měl v mužstvu velký počet nezkušených hokejistů. Senátoři prošli také prvním kolem bez závažných zranění důležitých hráčů. Ve druhém kole začala Ottawa tím, že potvrdila, že nikoli náhodou získala v základní části skoro stejný počet bodů venku i doma a je jí tedy v podstatě jedno, kde hraje. Brzké vysoké vedení ji ve čtvrtek sice trošku uspokojilo, ale vyrovnat soupeři nedovolila a do dnešního utkání tedy nastoupí podstatně klidnější.

Bookmakeři bwin čekají, že duel bude poměrně vyrovnaný, ale domácí stav série vyrovnají. Na výhru New Jersey Devils vypsali kurs 2,3 . Domácí klub byl úspěšnější i ve většině vzájemných duelů základní části sezóny. Hosté mu však na jejím začátku dokázali uštědřit i jeden debakl. Dnes si lze na výhru Ottawy Senators vsadit v kursu

Reklama