Hlavní obsah

Monfils hraje s Monacem

Už včera odstartoval několika zápasy menší tenisový turnaj v portugalském Estoril, který je dotován velmi pěknou částkou 510 000 eur, což přilákalo velmi zajímavé účastníky. Mezi těmi nechybí například Davyděnko, Robredo, Djokovič nebo Gonzalez. Nasazenou osmičku uzavírá Gael Monfils, který v prvním kole změří síly s Juanem Monacem.

Článek

Mladý Francouz je sice momentálně až 45. hráčem světa, ale loni po antukové sezoně byl o 20 příček výše. Letos na oranžovém povrchu odehrál doposud pouze jeden zápas - v Monte Carlu vypadl po skreči v prvním kole. Důvodem byly svalové problémy. Celkem v roce 2007 zaznamenal na okruhu ATP pouze 3 vítězství a 8 porážek, což je pro tohoto hráče tmavé pleti velmi nelichotivá bilance. Jeden turnaj sice vyhrál, ale byl to pouze challenger v Sunrise. O nápravu se jistě pokusí momentálně v Estoril, kde loni skončil ve druhém kole na Španělovi Portasovi.

Soupeřem rodáka z Paříže dnes bude rodák z Buenos Aires - Juan Monaco. Ten je momentálně v žebříčku ATP o 7 pozic níže než Francouz, ale narozdíl od Monfilse dokázal letos už jednou na okruhu ATP triumfovat - vyhrál na mítinku, který pořádalo jeho rodné město; ve finále přehrál s velkým přehledem specializovaného italského antukáře Di Maura. Na turnaji v Aucklandu skončil Monaco ve čtvrtfinále, stejně jako v Costa Do Sauipe a Houstonu.V posledních týdnech neabsolvoval turnaj v Monte Carlu ani Barceloně, a z tvrdého povrchu přeskočí na antuku právě dnes proti soupeři, se kterým se ve své kariéře střetnul jednou a ze zápasu odcházel jako poražený.

Myslíte si, že Argentinec Francouzovi vrátí tuto porážku a v Estoril postoupí do druhého kola? Jestliže ano, pak je kurs 1.40 nabízen právě pro vás. Jste-li názoru, že Monfils potvrdí to, že zná na Monaca recept, pak si vsaďte s kursem 2.52 u společnosti bwin.

Reklama