Hlavní obsah

Udrží si dnes Chelsea náskok z prvního zápasu?

Pozitivně hodnotil vystoupení svého týmu v prvním utkání semifinále Ligy mistrů její trenér José Mourinho. Blues porazili na Stamford Bridge Liverpool 1:0 a zajistili si tak dobrou výchozí pozici pro odvetu. Do té dnes nastoupí s cílem neinkasovat - udrží-li Petr Čech na Anfield Road čisté konto, pak je o prvním finalistovi rozhodnuto.

Foto: ČTK/AP

Brankář Liverpoolu Pepe Reina (nahoře) zasahuje při šanci domácí Chelsea.

Článek

Domácí mu to dnes budou jistě chtít velmi ztížit a pokud možno ho překonat vícekrát. Liverpool se blýskl v osmifinále, kde dokázal vyřadit obhájce trofeje - Barcelonu. Výtečnou pozici pro postup si svěřenci trenéra Rafaela Benitéze vydobyli už na Nou Campu, kde překvapivě zvítězili 2:1. Postup nakonec na Anfield Road uhájili, i když prohráli 0:1. Ve čtvrtfinále se střetli v dvojzápase s PSV Eindhoven - papírově nejslabším týmem mezi nejlepší šestnáctkou letošního ročníku Ligy mistrů. Reds neponechali nic náhodě a už po prvním zápase, který vyhráli v Nizozemsku 3:0, bylo jasno, kdo proklouzne do semifinále.

V tom Benitézovi muži jistě chtěli napodobit historii. Před dvěma lety právě Chelsea vyřadili v semifinále a následně zvedli nad hlavu trofej pro celkového vítěze. Tenkrát na Stamford Bridge zvítězili 1:0, dnes ale budou tento výsledek muset doma dotahovat. „Nehráli jsme dobře, ale prohráli jsme pouze 0:1, což znamená, že mezi oběma týmy je malý rozdíl. Můžeme vzpomínat na náš souboj s Chelsea před dvěma lety a pokusit se ho napodobit,“ řekl kouč Benitéz, který má dnes k dispozici kompletní kádr včetně uzdraveného Finnana. V základní jedenáctce by se měl oproti prvnímu zápasu objevit Peter Crouch.

Chelsea o víkendu opět klopýtla - doma pouze remizovala s Boltonem, a jelikož Manchester nezaváhal v Evertonu, tak se Blues odpoutal tři kola před koncem soutěže na 5 bodů. Chelsea sice Rudé ďábly ještě přivítá na Stamford Bridge, ale ani případné vítězství ji nezajistí titul. Dnes ale čeká Mourinhovi svěřence jiná soutěž. Do semifinále Ligy mistrů se probojovali přes Porto a Valencii. Se Španěly to ale nebylo nic jednoduchého - na domácím hřišti nejdříve uhráli Blues pouze remízu 1:1 a vše tak museli zachraňovat až na Pyrenejském poloostrově, kde Chelsea vystřelil postup svou brankou z 90. minuty Michael Essien.

Jednoznačně lepší pozici pro odvetu si vítězstvím 1:0 zajistili Blues v semifinále. V té se na hřišti neobjeví Ricardo Carvalho, jenž laboruje s kolenem a na místě stopera ho s největší pravděpodobností nahradí vracející se Michael Essien. Zdravý je už i Khalid Boulahrouz, zatímco Michael Ballack stále zůstává na listině zraněných. „Rafa je dobrý trenér. V týmu má 2 metry vysokého Petera Crouche a Ricardo Carvalho nehraje. Myslím si, že je inteligentní a Crouch bude hrát. Carvalho byl v poslední době náš nejlepší obránce, ale máme nahráno a věřím, že postoupíme,“ konstatoval kouč Chelsea.

Věříte-li v dnešní vítězství předloňského mistra Ligy mistrů z Liverpoolu, pak si můžete vsadit na něj s kursem 1.95. Jste-li naopak názoru, že Chelsea na Anfield Road neprohraje a tím pádem si zajistí postup do finále, pak využjte kursu 3.85 na její neprohru. K zápasu budou u společnosti bwin samozřejmě připraveny i live sázky.

Reklama