Hlavní obsah

Rangers jdou do dnešního zápasu povzbuzeni

Play off NHL pokračuje ve druhém kole stále stejným tempem opět dvěma zápasy. Dnes se domácí celky budou pokoušet o vyrovnání sérií. Vancouver nedokázal využít možné psychické výhody po páteční výhře ve druhém prodloužení a nedělní zápas doma s Anaheimem prohrál. Rangers naopak právě předevčírem doma ve druhém prodloužení uspěli proti Buffalu.

Článek

Domácí tým sahal po vítězství již ve druhém zápase série v pátek na ledě soupeře. Dvakrát vedl díky využitým přesilovým hrám, soka přesvědčivě přestřílel, ale třetí třetina vše obrátila z hlediska Rangers vniveč. Jezdci se ovšem nezlomili a v neděli vyjeli na vlastní led opět plni odhodlání. Množstvím střeleckých pokusů ho dokumentovali nejlépe Jágr a Avery. Rangers opět vedli, ale o jejich kýženém úspěchu rozhodl až Rozsíval, o němž pár hodin předtím hovořil trenér české hokejové reprezentace jako o případné posile, jejíž příjezd by si dovedl ještě na mistrovství světa představit. Český obránce se zatím snaží pomáhat především svému klubu, když je produktivní v přesilovkách a zároveň má velmi pěkné +/- hodnocení. Rangers zatím chybí větší zapojení čtvrté řady do vývoje zápasů.

Buffalo se naopak může chlubit tím, že si již téměř všichni jeho hráči připsali alespoň jeden bod. Jediným čekatelem v tomto směru zůstává český obránce Špaček. Většina hráčů dokonce již během osmi zápasů, které má zatím klub v play off za sebou, skórovala. První kolo Buffalo ukončilo dva dny po svém současném soupeři, ale přesto si pohodlně odpočinulo a v prvním zápase druhého kola mu nedalo šanci. I v dalších utkáních byla většina akcí dnes hostujícího mužstva nebezpečných, ale nekončily požadovaným výsledkem. Buffalo ve všech třech zápasech druhého kola využilo po jedné přesilovce, ale vzhledem k tomu kolik jich hrálo, mohlo těchto gólů být ještě více. Mužstvo zatím drží svými výkony brankář Miller, jehož úspěšnost zákroků se ve druhém kole blíží 95 %.

Bookmakeři bwin očekávají, že se tato série prodlouží a přetrvá v ní i po dnešku tvrzení můj dům, můj hrad. Na vítězství domácích New York Rangers vypsali kurs 2,25 . Hosté dokázali soupeře porazit během základní části sezóny ve všech utkáních, ale nyní se musí vyrovnat s nepříjemnou nedělní prohrou. Dnes si lze na výhru Buffala vsadit v kursu 2,55 . Soupeři však již čtyřikrát v řadě na ledě v New Yorku v normální hrací době remizovali a tudíž možná někoho zláká i kurs 4,0 na tuto příležitost.

Reklama