Hlavní obsah

Monaco se utká s Querreym

Tenisový turnaj v portugalském Estoril má dnes na programu zápasy druhého kola. V něm nechybí Argentinec Juan Monaco, který změří síly s vysokým americkým mladíkem Samem Querreym.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ten odstartoval svou profesionální kariéru před rokem a od té doby udělal velký kus práce. Na žebříčku ATP mu v tuto chvíli patří 68. příčka, díky které má právo navštěvovat zajímavé podniky. V posledních týdnech nechyběl na turnajích ATP Masters v Indiana Wells a Miami. Na Pacific Open prošel do 2. kola přes Christopha Rochuse hladce ve dvou setech, poté svedl velmi vyrovnanou bitvu se světovou čtyřkou Rusem Davyděnkem, ale nakonec soupeři podlehl. O nic lehčího soupeře nepotkal na Sony Ericsson Open, kde sice nejdříve porazil Rusa Andrejeva, ale na Rogera Federera byl už krátký. Na první turnajový triumf si tak Američan musí ještě počkat. Letos mu byl nejblíže na turnajích v Memphisu a Las Vegas, kde shodně vypadl ve čtvrtfinále. Na antuku přesedlal minulý týden v Barceloně, ale jen potvrdil, že oranžový povrch pro něj není to pravé ořechové, když vypadl se Staracem už v prvním kole. Celkově v roce 2007 zvítězil v 13 utkáních z 22 hraných, což je pro tohoto hráče jistě pozitivní bilance. O její vylepšení se momentálně pokouší v Estoril, kde si v prvním kole poradil s Peruáncem Hornou ve dvou setech.

Soupeřem rodáka ze San Francisca ve druhém kole dnes bude rodák z Buenos Aires - Juan Monaco. Ten je momentálně v žebříčku ATP o 16 pozic výše než Francouz, a navíc už dokázal letos na okruhu ATP triumfovat - vyhrál na mítinku, který pořádalo jeho rodné město; ve finále přehrál s velkým přehledem specializovaného italského antukáře Di Maura. Na turnaji v Aucklandu skončil Monaco ve čtvrtfinále, stejně jako v Costa Do Sauipe a Houstonu.V posledních týdnech neabsolvoval turnaj v Monte Carlu ani Barceloně, a z tvrdého povrchu přeskočil na antuku právě v Estoril. Zde si v prvním kole poradil ve třech setech s turnajovou osmičkou Gaelem Monfilsem.

Myslíte si, že Monaco potvrdí roli favorita a pro Querreyho bude tím pádem tento zápas posledním letošním na dvorcích v Estoril? Potom si na Argentince vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.21. Jste-li názoru, že vysoký Američan využije svých předností a vyhraje první vzájemný zápas s Monacem, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 3.50.

Reklama