Hlavní obsah

Dopustí AC Milán anglické finále?

Letos ve velké formě hrající Manchester United po přestřelce nakonec uspěl v prvním utkání semifinále Ligy mistrů proti dvojnásobnému finalistovi z posledních čtyřech ročníků - AC Milán. Vítězstvím 3:2 si zajistil dobrou pozici pro odvetu, ale ve finále Ďáblové stále zdaleka nejsou. Jestliže Milán zvítězí například 1:0 nebo 2:1, tak se právě on utká o nejcennější evropskou klubovou trofej po dvou letech znovu s Liverpoolem.

Článek

Italský velkoklub o víkendu opět nezaváhal a v generálce na dnešní klíčový duel vyhrál na hřišti AC Turín brankou Clarence Seedorfa. Ten nebude v sestavě Ancelottiho týmu proti Manchesteru rozhodně chybět narozdíl od Paola Maldiniho. Ten si před týdnem na Old Trafford poranil koleno a jeho start je dnes velmi nepravděpodobný. „Zůstane s námi, ale hrát zítra nebude,“ řekl včera trenér Milána, který za zkušeného kapitána nejspíše pošle do boje jednoho z dvojice Kacha Kaladze - Daniele Bonera.

Změnu kouč Rossoneri plánuje i v útoku. „Gilardino dal v Lize mistrů pouze jeden gól. V Lize mistrů je na vás větší tlak než v domácí soutěži a Gilardino zatím není tak zkušený, aby se s tím vyrovnal. Inzaghi je dobrá volba a existuje velká šance, že bude ve středu hrát,“ uvedl lodivod AC. I přes absence je Milán statisticky favoritem tohoto duelu. Na San Siro Italové nikdy neprohráli s anglickým týmem a navíc ve všech třech dvojzápasech s Manchesterem se radovali z postupu.

Manchester je už několik měsíců lídrem elitní anglické soutěže a jak to tak po víkendu vypadá, zůstane i do konce sezony. Narozdíl od Chelsea totiž dokázal zvítězit a jeho náskok na Blues je tak už 5bodový. Chelsea navíc včera nedokázala uhájit svůj náskok z prvního zápasu s Liverpoolem a na penalty mu podlehla. To byla jistě voda na mlýn pro Sira Alexe Fergusona, který svůj protějšek v řadách Blues - José Mourinha - nemá zrovna v lásce a dnes může docílit toho, že jeho tým bude lepší i v Lize mistrů. V té jeho svěřence dnes nečeká rozhodně jednoduchý zápas, ale na druhou stranu, i remíza posouvá Rudé ďábly do finále.

Do sestavy se jim navíc vrací klíčoví muži - oba stopeři Nemanja Vidič a Rio Ferdinand. Vykartovaný je naopak smolař z domácího zápasu s AC - Patrice Evra. „Je čas přeřadit na vyšší rychlost. Venku proti Benfice a Lille jsme získali výhru 1:0, ale nebyli jsme brilantní. V Miláně potřebujeme hrát lépe,“ říká Ferguson, jehož trápí karetní ohrožení Paula Scholese. Ten v případě obdržení žluté karty nebude moci nastoupit v případném finále. „Nepřemýšlím o tom takto. Je to pro mě prostě další šance dostat se do finále,“ konstatoval ryšavý záložník.

AC je i přes absenci svého kapotána mírným favoritem zápasu s kursem 1.95. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.35 a na vítězství hostů z Anglie za kurs 3.45. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama