Hlavní obsah

Sevilla stále myslí na obhajobu

Španělské semifinále Poháru UEFA, ve kterém měří síly obhájce trofeje FC Sevilla a Osasuna, prozatím vyznívá lépe pro Pamplonu. Ta dokázala před týdnem využít domácího prostředí a díky brance Soldada vyhrála 1:0. To ale stále nic neznamená - o finalistovi se rozhodne dnes v Andalusii.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Hráči Osasuny oslavují branku do sítě Sevilly.

Článek

Sevilla prožívá fantastickou sezonu. Hned na úvod ročníku vyhrála evropský Superpohár a poté vstoupila výborně do Primera division. V té se společně s Barcelonou pere o každý bodík v boji o titul - Katalánci jsou na tom v tuto chvíli o bod lépe. Trenér Sevilly Juende Ramos měl o víkendu důvod k radosti, jeho svěřenci totiž zvládli úspěšně utkání s Espaňolem, nad kterým zvítězili 3:1. „Máme velkou důvěru i v ty hráče, kteří nenastupují tak často. Musíme šetřit hráče, kteří jsou nejvíc okopaní. Stále nás čeká spousta utkání,“ řekl Ramos, který opět v domácí soutěži šetřil několik opor. Mimo jiné se v zápase neobjevil nejlepší střelec probíhajícího ročníku soutěže Frederic Kanouté, který má problémy s třísly a jeho dnešní start je nejistý. „Když budu hrát a ucítím bolest, zatnu zuby a pomůžu dostat tým do finále,“ konstatoval střelec 19 branek.

Pamplona sice zaznamenala během konce roku 2006 v elitní španělské soutěži vzestup, ale za poslední měsíce se opět propadla. V tuto chvíli je na 14. místě tabulky a na pozici znamenající sestup má náskok pouhých sedmi bodů. Dubnovou sérii neúspěchů o uplynulém víkendu nenapravila ani na domácím hřišti, kde sice ještě těsně před koncem vedla 2:1 se Zaragozou, ale trefa hostujícího Sergio Garcia z 89. minuty znamenala remízu. Rozhodně lépe se svěřencům trenéra Javiera Aguirra vede v Poháru UEFA. Mezi nejlepší čtyřku postoupili přes čtvrtfinále s velkým přehledem. Účast si prakticky vydobyli už v prvním z dvojzápasu s Leverkusenem, když v Německu vyhráli 3:0. Doma následně porazili soupeře 1:0. Stejným výsledkem se jim před týdnem podařilo porazit na svém stadionu Sevillu a do dnešního zápasu tak vstupují s náskokem. „Jedeme ven a vzhlížíme k dalšímu gólu. Když přijde, budeme zuby nehty bránit a nic nedáme zadarmo. Pokud máme svůj den, můžeme porazit každého,“ řekl brankář Ricardo. Pamplona dnes bude postrádat jediného střelce z minulého týdne - Roberta Soldada.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání favorita v mužstvu domácích. Na ty vypsali kurs 1.50. Jestliže věříte, že Pamplona neprohraje a zajistí si tak postup do finále Poháru UEFA, pak si na to můžete vsadit v kursu 2.30.

Reklama