Hlavní obsah

Rozjeté Milwaukee přivítá Pittsburgh

Vynikající vstup do sezony mají za sebou baseballisté Milwaukee. Podceňovaní Brewers mají po měsíci bilanci 18-9, vůbec nejlepší v MLB. Vylepší si ji dnes proti Pittsburghu?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Za dosavadních úspěchem Milwaukee stojí hned několik faktorů. Brewers se nadmíru daří v útoku - veterán Geoff Jenkins dal vzpomenout na své dřívější výkony a vedle něj se daří i mladším hráčům, především Hardymu a Fielderovi. Zároveň se ale daří i nadhazovačům Milwaukee. Hlavně oni stojí za čtyřmi výhrami v řadě, kterými Brewers potěšili své fanoušky; během této série si protivníci Brewers doběhli pro pouhé čtyři body. Fantastickou formu má téměř bezchybná dvojice dohazovačů Cordero-Turnbow a z hráčů, kteří zápasy zahajují, stojí za povšimnutí především Jeff Suppan a Chris Capuano. Trochu překvapivě se příliš nedaří esu rotace Milwaukee Benu Sheetsovi a spokojený se sebou už vůbec nemůže být Dave Bush, loňská opora Brewers. Právě on dnes dostane na kopci šanci proti Pittsburghu, bude se muset ovšem z posledního utkání. V Houstonu odházel svůj zatím nejhorší zápas - během pěti směn pustil na mety 12 pálkařů soupeře, kteří si jeho vinou doběhli pro sedm bodů.

Ani Pittsburgh si ale na dosavadní průběh sezony nemůže příliš stěžovat. Tým, který obvykle končí na spodku Centrální divize má zatím slušnou bilanci 12-14 a stále za sebou nechává i obhájce titulu ze St. Louis. Na rozdíl od dnešního soupeře se ale nadhazovači Pirátů na své spoluhráče na pálce příliš spoléhat nemohou. Žádný z hráčů základní sestavy Pirates nemá průměr přes 30%, za zaostáváním zaostává dokonce i jindy vynikající Jason Bay a posila z Atlanty Adam LaRoche. O to více zodpovědnosti leží na nadhazovačích mužstva. S tím se ale zatím úspěšně perou jen Ian Snell a Tom Gorzelanny, na které se zatím Piráti mohli spolehnout, zatímco Duke, Maholm a především Tony Armas mají co napravovat. Proti Milwaukee dnes trenéra Pittsburghu pošle Gorzelannyho; i on - stejně jako Bush - ale musí zapomenout na nepovedený poslední zápas, v němž Cincinnati zvítězilo 8-1.

Forma Milwaukee staví domácí tým do role favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.70. Myslíte si, že Pittsburgh ukončí šňůru čtyř výher Brewers v řadě? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.20.

Reklama