Hlavní obsah

Anaheim může postoupit

Dnes se poprvé ve druhém kole NHL odehraje pouze jediné utkání. Ve všech sériích jsou odehrány čtyři zápasy. Dvě z nich jsou vyrovnané, ale dnešní jediný zápas je významný tím, že může dát jméno prvního postupujícího. Může se jím stát celek, který hrál během základní části sezóny prim a bude mít výhodu domácího prostředí. Anaheim hostí Vancouver.

Článek

Kačeři si před sezónou odpárali z názvu přídomek „mocní“ a místo toho se ve jménu tohoto slova začali chovat. Anaheim odešel v základní části sezóny poprvé z ledu bez bodu až po měsíci od jejího začátku. Výraznou krizí prošel až na začátku roku, kde ztratil body, které mu potom chyběly k prvnímu místu v konferenci. Kromě opěvované dvojice obránců tým táhl znovuzrozený střelec Selänne. Ten zatím v play off nevyčnívá nad ostatní, i když se na úvod druhého kola prezentoval vítěznou brankou a v úterý dovedla jeho branka tým do kýženého prodloužení. Celkově vzato se však spíše snaží potvrdit pravidlo, že v dresu Anaheimu je schopno skórovat mnoho hráčů a soupeř tedy nemá lehkou pozici v tom, na koho se zaměřit. Trenér domácích se může těšit na to, že brzy bude moci vybírat hokejisty z kompletního kádru, protože se zlepšil zdravotní stav obránce Jackmana i útočníka Marchanta.

Vancouver odmítl dobře odehranou druhou polovinou základní části sezóny neúspěch z minulého roku a postup do play off si pojistil výhrou ve vyrovnané severozápadní divizi. Výrazně se na něm podílel brankář Luongo, který byl také nominován na tři individuální ceny. Během základní části táhli tým v útoku dvojčata Sedinova, ale v play off je vše jinak. Oba hráči se v klubovém bodování propadli na dno především pokud jde o +/- hodnocení. Trenérovi Vancouveru již došla trpělivost a Švédové spolu nedohráli v jedné řadě poslední utkání. V sestavě mu chybí útočník Cowan, který pro mužstvo v prodloužení druhého zápasu vystřelil doposud jedinou výhru ve druhém kole play off. V úterý si naopak v sérii poprvé zahrál obránce Bieksa. Obránci však Vancouveru pomáhají pouze při hře dozadu, zatímco směrem vpřed jsou téměr neviditelní.

Bookmakeři bwin očekávají, že tato série dnes skončí. Na výhru domácího Anaheimu vypsali kurs 1,7 . Hosté vstřelili v jedenácti utkáních pouhých dvacet branek a skoro polovinu z nich dosáhli pouze ve dvou zápasech. Vancouver přesto doufá, že se potvrdí, že ve vzájemných zápasech nehraje domácí prostředí určující roli. Na jeho vítězství si lze vsadit v kursu 3,8 .

Reklama