Hlavní obsah

CSKA Moskva obhajuje ve Final Four vítězství

Letošní ročník prestižní basketbalové Euroligy se dostal do svého finále. Jako tradičně se označuje jako Final Four a letos ho hostí Atény. Střetnou se v něm čtyři nejúspěšnější celky o nejcennější evropskou trofej. Final Four dnes v 17:30 začne zápasem, ve kterém změří síly loňský vítěz a suverén letošní sezony - CSKA Moskva - s vítězem loňského ročníku prestižní španělské ACB ligy - Unicajou Malaga.

Foto: Marca.es

CSKA Moskva - vítěz Final Four v Praze.

Článek

CSKA Moskva - obrovský pojem v evropském basketbale, mužstvo plné výborných hráčů a reprezentantů. Jak je zmíněno výše, loňský vítěz Euroligy, který letos prohrál s 23 hraných zápasů pouze dva. Jeden z nich ve čtvrtfinále, kde svěřenci Ettore Messiny utkali s loňským finalistou Maccabi Tel Aviv. Doma Moskvané sice nedali Izraelcům šanci a zvítězili 22bodovým rozdílem, ale v odvetě už tak úspěšní nebyli a po porážce 56:68 se musel hrát rozhodující zápas. V tom CSKA neponechalo nic náhodě a bezpečně si zajistilo postup do do Final Four, kde je připraveno obhájit svůj titul. „Jsem velmi šťastný, že jsme zpět ve Final Four. V něm budu nosit stejnou kravatu jako jsem měl loni ve finále s Maccabi,“ řekl Italský kouč ve službách CSKA.

Mistr loňského ročníku prestižní španělské ACB ligy letos v Eurolize nepostoupil do Final Four s takovým přehledem jako CSKA. Do této chvíle zaznamenal celkem 10 porážek, ale to v tuto chvíli nic neznamená a i s touto bilancí se Unicaja může stát celkovým vítězem. Nebylo tomu daleko a Malaze postup do Final Four utekl. Ve čtvrtfinále měla za soupeře silnou Barcelonu, s níž v rozhodujícím zápase ještě 50 sekund před koncem hrála nerozhodně 62:62. Poté se ale trefil za tři body Sanchez a o postupu bylo rozhodnuto. V tomto vypjatém duelu nedostal moc příležitostí český zástupce ve vrcholném evropském basketbale Jiří Welsch a k postupu tak přispěl pouhými dvěma body. „Na postup Malaga nikdy dřív nedosáhla. Navíc jsme hráli proti velkému rivalovi. Fandilo nám celé město,“ řekl k zápasu Welsch. Podle dostupných informací by i případná 50tisícová hala byla pro tento zápas vyprodána. Dnes ale rodák z východních Čech myslí na zápas s CSKA. „Může je zlomit jen náš precizní a stoprocentní výkon. Jsou favoritem, mají za sebou vynikající sezonu. Ale to je právě krása Final Four, hraje se na jeden zápas, který může být nevyzpytatelný,“ říká Welsch.

Španělé jsou samozřejmě považováni bookmakery společnosti bwin za outsidera zápasu s kursem 9.50. Do role favorita je pasováno slavné CSKA Moskva, na jehož vítězství dnes experti vypsali kurs 1.06.

Reklama