Hlavní obsah

Francouzský souboj v semifinále

O tom, kdo změří síly ve finále turnaje v Estorilu s vítězem zápasu Djokovič - Robredo, se dnes rozhodne ve francouzském duelu. Richard Gasquet bude chtít potvrdit svou bilanci ze vzájemných zápasů proti Paulu-Henri Mathiemu, který svému mladšímu krajanovi podlehl ve své kariéře už dvakrát.

Článek

Dvaačtyřicátý hráč světa Paul-Henri Mathieu v poslední době prožívá skvělé období. Na okruhu ATP odehrál v roce 2007 celkem 26 utkání, z nichž vyhrál hned 18 soubojů. Na hardu svěřenec kouče Thierry Championa letos nezaznamenal žádné výrazné úspěchy; nejvíce se mu dařilo na turnaji v Sydney, kde skončil na raketě svého dnešního soupeře ve čtvrtfinále. Ve velkém stylu pak vstoupil do turnaje ATP Masters Series v Miami, když s přehledem po setech dvakrát 6:1 vyřadil Vliegena, v dalším kole uštědřil kanára Melzerovi a poté k překvapení všech tenisových nadšenců porazil ve dvou setech i Fernanda Gonzalese. Jeho pouť turnajem skončila v dalším zápase na raketě Andy Murraye. Tak úspěšný zdaleka nebyl před 14 dny, kdy se v Monte Carlu opět v úvodním zápase potkal s Vliegenem, ale tentokrát mu podlehl. Ve skvělém světle se ovšem rodák ze Štrasburku předvedl minulý týden v Casablance, kde nenašel žádného přemožitele a radoval se ze svého třetího titulu na okruhu ATP v kariéře. V těchto výkonech pokračuje i na probíhajícím turnaji v Estorilu, kde si v prvním kole poradil opět se silným Gonzalesem. Jeho cesta do semifinále dále vedla přes Kunitsina a Monaca.

Statisticky podobně je na tom letos Richard Gasquet, který odehrál celkem 29 zápasů, z nichž vyhrál 21. Rozšířit sbírku turnajových prvenství se mu ale prozatím nepovedlo a ve své vitríně má tedy stále 4 trofeje pro vítěze podniku na okruhu ATP. Blízko měl k tomuto cíli v Sydney, kde skončil své tažení v semifinále. O kolo dříve se rozloučil s turnaji v Adelaide a Marseille. Tuhé bitvy sváděl nedávno v Monaku, ale dále než do čtvrtfinále se neprobojoval. To samé se nedá říci o probíhajícím turnaji v Estorilu, kde už si postupně poradil s Mirnyem, Gilem a včera i Spadeou.

Favoritem bookmakerů společnosti bwin je pátý nasazený hráč turnaje Gasquet, na jehož vítězství vypsali kurs 1.53. Věříte-li formě Mathieho, potom si vsaďte na jeho postup do finále s kursem 2.18.

Reklama