Hlavní obsah

Pomstí se Phoenix za předloňské vyřazení?

Dva týmy s opačnou filozofií se utkají v semifinále Západní konference NBA. Útočně laděný Phoenix dnes v prvním zápase série přivítá San Antonio, nejlépe bránící mužstvo soutěže.

Článek

Oba semifinalisté - na rozdíl od Dallasu - v prvním kole play off žádné překvapení nepřipustili. Phoenix zaváhal proti losangeleským Lakers jen jednou, když na půdě soupeře prohrál 89-95; v ostatních čtyřech utkáních zvítězil, když v nich dal průměrně 119 bodů na zápas. Pět zápasů odehráli v prvním kole také San Antonio Spurs. Mužstvo trenéra Popoviche si jediný slabý moment vybralo hned v prvním souboji, v němž Denver dokázal zvítězit v Texasu 95-89. Spurs ovšem ukázali svoji sílu a vyhrálo čtyřikrát po sobě, přičemž jen jednou jim Nuggets dokázali nastřílet přes 90 bodů.

Nyní se oba soupeři potkají znovu po dvou letech v odvetě předloňského finále Západní konference. Phoenix se tehdy stal senzací NBA, když se s nově příchozím Stevem Nashem a s nováčkem Amarem Stoudemirem v sestavě dokázal oproti předchozí sezoně neuvěřitelně zlepšit. Talentovaný tým ovšem tehdy na zkušené Spurs nestačil a prohrál v pěti zápasech. Stejně jako tehdy, i nyní se fanoušci NBA mohou těšit především na dva souboje. Pod košem se utkají Tim Duncan s vyzrálejším Stoudemirem. "Patří do Síně slávy," řekl na adresu protivníka Stoudemire s tím, že si nedělá iluze o tom, že by mohl Duncana na hřišti vymazat. "Pohlídat si musíme ostatní hráče," dodal. Trenér D'Antoni ale dobře ví, že těžké to bude i s francouzským rozehrávačem Tonym Parkerem. "Nebude ho bránit jediný člověk. Dřív jsme ho nutili střílet z větší dálky, ale teď už se trefuje i odtud," řekl kouč Phoenixu na adresu hráče, proslulého svými průniky pod koš. "

Oba týmy se letos potkaly třikrát a pokaždé se radovali domácí. Podle bookmakerů by dnešní utkání nemělo být výjimkou - favoritem jsou totiž podle nich hráči Phoenixu, na které vypsali kurs 1.48, zatímco na podceňované Spurs si můžete vsadit v kursu 2.70.

Reklama