Hlavní obsah

Golden State se vrací do Oaklandu

Dvě vyrovnaná utkání sehráli ve druhém kole play off NBA hráči Golden State na palubovce Utahu. Ani jedno ale nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Dnes budou mít možnost oplatit Utahu předchozí porážky na své půdě.

Článek

Postup Bojovníků z Oaklandu do druhého kola se stal asi největším překvapením letošního play off. Rozjeté Warriors totiž v prvním kole čekal nejlepší celek základní části z Dallasu, který však tým vedený zkušeným rozehrávačem Baronem Davisem nedokázal zastavit. To už bylo jasné, že klub, který si ve vyřazovacích bojích zahrál poprvé po třinácti letech, může být hrozbou pro kohokoliv.

Utah, nynější soupeř Golden State, měl ale v tu dobu jiné starosti. Jazzmani totiž absolvovali vůbec nejtěžší souboj prvního kole ze všech postupujících. V sérii s Houstonem dlouho rozhodovalo domácí prostředí; Rakety v úvodních dvou utkáních zvítězily, Utah jim však porážky oplatil ve svých domácích zápasech. Oba soupeři poté nezaváhali ani v pátém a šestém duelu a rozhodnout se tak muselo v sedmém utkání. To se hrálo v Houstonu, kde Utah konečně dokázal ztéci domácí pevnost a zvítězil 103-99.

Zatímco hráči Golden State mohli odpočívat, Utah měl pouhý den na regeneraci sil. Jak se ale ukázalo, zatím to stačilo. Jazzmani totiž - stejně jako proti Houstonu - zatím dokázali udržet domácí neporazitelnost. Nebylo to ale vůbec jednoduché, Warriors se totiž ukázali být nesmírně odolným protivníkem. V prvním utkání tým z Oaklandu předvedl svou typickou rychlou hru a i díky 12 trojkám nastříleli Utahu 112 bodů. Domácí ale měli převahu pod košem - dvacet z 54 doskoků navíc bylo útočných a i když před poslední čtvrtinou prohrávali, po zlepšeném výkonu ve čtvrtém dějství zvítězili 116-112. Ještě dramatičtější bitvu potom sehráli Jazzmani a Bojovníci o dva dny později. Hráči Golden State se nechtěli vrátit domů za stavu 0:2 na zápasy a znovu předvedli vynikající útočnou hru, které Utah těžko odolával. I ve druhém utkání ale rozhodly doskoky - přestože Warriors dali 15 trojek a přinutili domácí k 23 ztrátám, Utah dokázal zápas znovu dotáhnout do vítězného konce. A tentokrát dokonce až v prodloužení, po kterém vyhrál 127-117.

Doma jsou ale Bojovníci ještě lepší než venku a bookmakeři jsou si toho dobře vědomi. Proto dnes vypsali jako favorita Golden State s kursem 1.33. Myslíte si, že se po dnešku ujme Utah vedení 3:0? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.40.

Reklama