Hlavní obsah

Mládí změří síly se zkušeností

Prestižní turnaj ATP Masters Series v Hamburku se pomalu, ale jistě blíží ke konci - dnes má na programu čtvrtfinálové duely. Mezi nejlepší osmičkou nechybí čtvrtý nasazený Novak Djokovič. Jeho postup do semifinále ale nebude určitě jednoduchý, v cestě mu totiž dnes stojí zkušený Carlos Moya.

Článek

Oba hráči se v historii střetli ve vzájemném duelu pouze jednou - loni v chorvatském Umagu byl na antuce úspěšnější mladý Srb. Dnes tak změří síly s Moyou teprve podruhé a opět na antuce. Zkušený už 30letý Španěl letos po kratší odmlce našel opět sílu a na okruhu ATP v roce 2007 podává velmi dobré výkony. Jasným důkazem je zápasová bilance - z 31 utkání jich vyhrál hned 20. To mu dopomohlo i k několika turnajovým úspěchům - finále si zahrál v Sydney a Acapulcu, semifinálovou účastí ozdobil podnik v Chennai.

Bývalá světová jednička se tak od úvodu roku propracovala žebříčkem ATP o 10 míst výše, momentálně je 36. hráčem světa. Na antuce se mu ale překvapivě prozatím moc nedaří; v Monte Carlu i minulý týden v Římě končil v prvním kole. Nejdále se probojoval v Barceloně, ale 3. kolo není rovněž kdejaký úspěch. Chuť si spravuje momentálně v Hamburku, kde si v prvním kole poradil hladce s Američanem Fishem, následně přehrál Tomáše Berdycha díky úspěšně zvládnutému tiebreaku třetího setu a včera uspěl i s Jamesem Blakem.

Srb Novak Djokovič, který za 4 dny oslaví 20. narozeniny, je v tuto chvíli 5. v žebříčku ATP. Letos navazuje na loňskou sezonu, ve které se začal prosazovat a pomalinku ale jistě se dostávat mezi nejlepší hráče světa. V roce 2007 zaznamenal už 35 vítězství a pouze 7 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide, vyhrál i prestižní Sony Ericsson Open a před 14 dny si přispal antukový titul v portugalském Estoril.

Před dvěma měsíci si navíc zahrál i finále v Indiana Wells, kde nestačil pouze na Rafaela Nadala. Semifinálovou účastí ozdobil podnik v Rotterdamu a ve čtvrtfinále skončil v Dubaii. Na tyto úspěchy navazuje momentálně v Hamburku, kde si postupně poradil s Julienem Benneteau a Jarkko Nieminenem.

Myslíte si, že Djokovič dnes potvrdí loňské vítězství se Španělem? Poté si na něj vsaďte - kurs je 1.29. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 2.97, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Španěla.

Reklama