Hlavní obsah

AC Milán přivítá na San Siru Udine

AC Milán je aktuálně na čtvrté příčce tabulky Serie A. Páté Lazio má ztrátu 5 bodů, takže i bod by zajistil týmu Carla Ancelottiho účast v předkole Ligy mistrů. Jedenácté Udine už také nemá velkou motivaci. Na šestou příčku zajišťující evropské poháry ztrácí totiž 10 bodů.

Článek

Domácí ve 33. kole porazili Cagliari 3:1, když se o dvě branky postarala brazilská posila Ronaldo. O kolo později zvítězili Rossoneri v Turíně 1:0 po gólu Seedorfa. V dalších dvou utkáních však uhráli vždy pouze remízu. V 35. ligovém kole milánští nedokázali vstřelit gól, i když k tomu měli opravdu blízko. Káka zahodil penaltu, a tak AC remizovalo s Fiorentinou 0:0. V posledním utkání jenom remizovali v Catanii, která se nachází až na šestnácté pozici. O vedoucí branku se postaral již v úvodu utkání Clarence Seedorf, ale v 61. minutě dokázal srovnat Gionathan Spinesi. „Takhle hrát nemůžeme. Špatný výkon, nemám víc co říct,“ dodal kouč Ancelotti.

Domácí čeká ve středu finále Ligy mistrů v Athénách, a proto se dá očekávat, že trenér Ancelotti bude klíčové hráče šetřit. Přestože už AC o moc nejde, nikdo z hráčů nechce před finále zklamat. Ze základní jedenáctky vypadnou Massimo Oddo, Paolo Maldini, Alberto Gilardino a Filippo Inzaghi. To znamená, že hráči jako Daniele Bonera, Kakha Kaladze, Cristian Brocchi či Ricardo Oliveira budou chtít předvést maximum, aby si zajistili místo v základní sestavě pro další zápas. Brazilský útočník Ronaldo je mimo hru do konce sezony po zranění vazů v levém koleni. Další klíčový hráč - Gennaro Gattuso si odpykává karetní trest.

Hosté mají jisté umístění v horní polovině tabulky, ale na pohár UEFA už dosáhnout nemohou. O možnost bojovat o poháry připravili Bianconeri tři porážky v řadě. Nejdříve Udine prohrálo doma s Catanií 0:1. V dalším utkání zavítali svěřenci Alberta Malesaniho na půdu Cagliari. Do vedení je poslal v 44. Sulley Muntari, ale Cagliari dvěma brankami skóre otočilo a zvítězilo 2:1. V posledním zápase byla k vidění přestřelka s Atalantou. Skóre otevřel v 28. minutě Gyan Asamoah.V nastaveném čase první půle fauloval De Sanctis, uviděl žlutou kartu a navíc se zranil. Z penalty vyrovnal Riccardo Zampagna. V 68. minutě se opět radovalo Udine po druhém gólu Gyana. Jenže Bergamo především zásluhou skvělého Vieriho otočilo na konečných 2:3. „První poločas byl v celku povedený. Jenže pak jsme udělali chyby a zaplatili za ně. Ale výkon mladých hráčů byl dobrý, jsem spokojen,“ okomentoval utkání trenér Alberto Malesani.

Tomu se nepříjemně plní marodka. Zraněn je útočník Vincenzo Iaquinta, mladý obránce Dias Felipe a záložníci Damiano Zenoni, Cris Obodo a Tomáš Sivok. Právě hráč, který ještě donedávna oblékal dres Sparty, nedohrál zápas s Bergamem. Ve výskoku se srazil s protihráčem. „Krve tam bylo v první chvíli opravdu hodně, protože jsme se srazili docela drsně,“ dodal. Tomáš Zápotočný si nezahraje kvůli karetnímu trestu. Šanci dostanou proto mladíci Andrea Coda, Marco Motta nebo Gaetano D’Agostino. Navíc se v poslední době se vynořili spekulace o možném odchodu útočníků Vincenza Iaquinty a Gyana Asamoaha, kvůli špatným výsledkům. „Jsem zklamaný z toho, jak mužstvo hraje, ale kouč Malesani má plnou důvěru,“ říká majitel klubu Giampaolo Pozzo. V prvním vzájemném střetnutí vyhráli Rossoneri jasně 3:0.

Oba týmy mají početnou marodku, ale přesto bookmakeři věří více AC Milán, na jehož vítězství byl vypsán kurs 1.95. Na výhru Udine si můžete u bwin vsadit v poměrně vysokém kursu 4.55. Na remízu je potom kurs 2.70.

Reklama