Hlavní obsah

Potvrdí Rockies formu proti St. Louis?

Jen samou radost dělají v posledních dnech svým fanouškům baseballisté Colorada. Hráči z Coors Field vyhráli šest zápasů v řadě a málo vídanou vítěznou sérii se dnes pokusí prodloužit proti hostům ze St. Louis.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Colorado je na tom, co se umístění týká, stále špatně. Rockies jsou s bilancí 24-27 v Západní konferenci poslední, nutno ale dodat, že na první Dodgers už příliš neztrácejí. Důvod je prostý - soupeřům se sice daří, Colorado se ale vzmohlo na šest výher za sebou, což je série, kterou málokdo pamatuje. Naposledy se to Rockies povedlo v roce 2002. "Co jsem tady, nedokázali jsme uhrát víc výher v řadě," řekl nadhazovač Colorada Jeff Francis, který jeho barvy obléká od roku 2004. "Teď to ale konečně přišlo a šest pro nás není konečné číslo," dodal. Posledními oběťmi jeho týmu se stala Arizona, se kterou se hráči trenéra Hurdlea rozloučili dvěma vítězstvími, San Francisco, kde Rockies třikrát vyhráli, a včera i St. Louis, které po návratu na Coors Field porazili v prvním utkání série. Úkol prodloužit výherní šňůru bude dnes z velké části spočívat na bedrech mexického nadhazovače Rodriga Lopeze. Ten letos odházel pouhé tři zápasy; poté kvůli bolavému lokti vynechal celý měsíc a nyní se vrací z listiny zraněných hráčů.

Zatímco Colorado už si na svou roli nejhoršího týmu divize za poslední sezony mohlo zvyknout, pro jejich soupeře je letošní ročník zatím velmi hořký. St. Louis v minulých třech letech ve své divizi pokaždé triumfovali; letos se jim ale vůbec nedaří a s bilancí 20-28 jim patří až předposlední místo. Kamenem úrazu je pálka Kardinálů. Kdysi jejich chlouba je letos nejhorší v lize, dokonce i hráči Washingtonu jsou na tom v tomto ohledu lépe. Celý tým dohromady odpálil dosud 28 homerunů, jen o devět více, než Alex Rodriguez z Yankees. Tradičně skvělý Albert Pujols má zatím výjimečně slabý rok a veteráni Scott Rolen a Jim Edmonds jsou už za zenitem, a tak se z postrachu soupeřů stal tým s velkými problémy. Ty navíc umocňuje i absence nadhazovače Chrise Carpentera, jehož sezonu ukončila operace lokte. Bez něj se Cardinals musejí spoléhat na ostatní členy rotace, ovšem jen jeden - Braden Looper - jim zatím dělá radost. Hráč, který do letoška nikdy zápasy nezahajoval, klopýtl jen dvakrát, v Milwaukee a Detroitu. Ostatní zápasy se mu vyvedly a dobrý výkon se pokusí podat i dnes v Coloradu.

Podle bookmakerů má šanci uspět, proto vypsali jeho tým jako mírného favorita s kursem 1.85. Myslíte si, že ani Looper rozjeté Colorado nezastaví? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 1.97.

Reklama