Hlavní obsah

Vaidišovou dnes čeká těžký úkol

Česká tenistka Nicole Vaidišová dnes bude bojovat o vyrovnání svého loňského úspěchu na pařížském grandslamu, kdy skončila v semifinále. V cestě za tímto cílem ji ale stojí nelehká překážka - Jelena Jankovičová. Srbka je podle mnohých nejlepší hráčkou letošní sezony, což doposud na Roland Garros jen potvrzuje.

Článek

Obě hráčky se na okruhu WTA střetly dokonce už šestkrát. Hned čtyřikrát se z vítězství radovala česká hráčka, ale v posledním měřením sil a současně jediném letošním si postup do dalšího kola zajistila Srbka, stalo se tak v úvodu roku v Sydney po třísetovém boji. I přes tuto porážku je rodačka z německého Norimberku desátou hráčkou světa. Žádný turnajový triumf si letos na své konto nepřipsala, rovněž ani žádný finálový start nezaznamenala. Nejvíce se jí dařilo na už zmiňovaném turnaji v Sydney, kde ji Jankovičová vyřadila v semifinále. Stejného úspěchu dosáhla na Australian Open.

Po dvou amerických podnicích v Indian Wells a Miami odehrála Vaidišová pouze souboj se Slovenskem ve Fed Cupu, následně si totiž poranila zápěstí, ale na Roland Garros se už zdá být zcela fit. Postupně si v Paříži už poradila s Emmanuellou Gagliardiovou, Akgulou Amanmuradovou, Samanthou Stosurovou a Tathianou Garbinovou. O další vítězství se pokusí dnes. „Kdybych tam (ve čtvrtfinále) nebyla já, tak bych asi favorizovala Jankovičovou,“ řekla Vaidišová.

Ono se ale není čemu divit, její dnešní soupeřka totiž od začátku roku poskočila žebříčkem dokonce o 7 příček výše - momentálně je pátá. „Nebavilo mě trénovat, neměla jsem motivaci. Chyběl mi motor, který by mě hnal vpřed. Loni v Římě jsem si tedy řekla: Tohle bude tvůj poslední turnaj v životě. Jenže najednou jsem došla do čtvrtfinále. To byl zlom. Začala jsem zase myslet pozitivně – a výsledky znáte,“ řekla o svém zvratu Jankovičová, která má letos na svém kontě už tři turnajové triumfy - přemožitelku nenašla v Aucklandu, Charlestonu a Římě. Finále si navíc zahrála v Sydney a semifinále hned třikrát - v Dubaii, Doha a Berlíně. Dá se říci, že tam kde startovala, uspěla. V tomto duchu pokračuje v Paříži, kde už uspěla se Stephanií Foretzovou, Catalinou Castanovou, Venus Williamsovou a Marion Bartoliovou. „Titul? Na ten zatím nemyslím. Myslím jen na nejbližší zápas. A ten se jmenuje Nicole,“ řekla Srbka.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, obě hráčky si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do semifinále může postoupit jenom jedna z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasnou favoritkou Srbka s kursem 1.19. Kurs na Vaidišovou má hodnotu 3.65.

Reklama