Hlavní obsah

Klokany čeká klíčový zápas sezony

Eurotip.cz

Předposlední kolo 2. české fotbalové nejvyšší soutěže dnes má zcela jasný šlágr; o postup do Gambrinus ligy změří síly v přímém souboji HFK Olomouc a Bohemians Praha. Hosté z hlavního města jsou na tom v tuto chvíli v tabulce o bod lépe a v případě dnešního vítězství tak mohou otevírat šampaňské.

Článek

Holice Olomouc se dlouho držela na postupové příčce, ale slabší výsledky z posledního období na hřištích soupeřů ji podtrhly nohy. Na vlastním hřišti to je ale o něčem jiném. Ani samotný lídr druholigové tabulky a už jasný postupující - Viktoria Žižkov, nemá tak dobrou domácí bilanci jako právě HFK. Čtrnáct zápasů přineslo svěřencům trenéra Leoše Kalvody hned 35 bodů za 11 vítězství a 2 remízy.

Dnes čeká Hanáky poslední letošní zápas před vlastními fanoušky, který bude zároveň tím nejdůležitějším. Bude tomu tak i proto, že HFK v případě umístění na postupové příčce, svou vstupenku do nejvyšší soutěž neprodá, tak jak se spekulovalo, ale využije ji a v příští sezoně bude bojovat mezi elitou - vše jsou ale prozatím pouze spekulace.

Olomouc sice dnes nastoupí doma, ale pravé domácí prostředí to rozhodně nebude. Na Hanou se totiž vypraví 15 autobusů s fanoušky zelenobílých. „Jestli bude mít kvůli tomu soupeř domácí prostředí? Třeba dáme rychlý gól a trochu je zchladíme,“ řekl olomoucký kouč. Ani olomouckých fandů ale nebude na zápase poskromnu. „Město dnešním utkáním žije, lidé se o tom se mnou baví i na ulici,“ dodal Leoš Kalvoda, který dnes má k dispozici kompletní kádr až na záložníka Grima.

Už před čtyřmi lety sestoupili Klokani z Gambrinus ligy a o dva roky později nedokázali kvůli špatné finanční situaci udržet ani druhou nejvyšší soutěž. Letos se do ní vrátili a hned chtějí zpět mezi elitu. Velké plány ze začátku mužstvo Klokanů zdaleka nenaplňovalo, ale vše se v dobré obrátilo a momentálně hrají Pražané o druhou příčku. Postupu mohli být nyní o hodně blíže, ale před týdnem nevyužili zaváhání svého dnešního soupeře, když doma překvapivě podlehli Sokolovu.

Dnes si takovéto zaváhání nemohou dovolit, nýbrž by pravděpodobně na postup museli čekat nejméně další sezonu. „Chceme rozhodnout o postupu už dnes. Ale spíš než krásný fotbal to bude boj, nervózní válka,“ konstatoval Zbyněk Busta, trenér Bohemians. Ten dnes má znatelnější problémy se složením sestavy než jeho protějšek, zraněný je totiž Slezák, Adam musí pykat za karty.

V tomto utkání jde opravdu o hodně a i proto může zvítězit opravdu kdokoliv. Na vítězství domácích byl bookmakery sázkové kanceláře bwin vypsán kurs 2.55. Stejný kurs určili také na vítězství Bohemians. Na to, že zápas skončí remízou, si můžete vsadit v kursu 2.90. Pro milovníky živého sázení jsou i na toto utkání připraveni live sázky.

Reklama