Hlavní obsah

San Antonio už dnes může slavit

Na dosah mají titul v zámořské NBA basketbalisté San Antonia. Spurs vedou ve finále nad Clevelandem už 3-0 a od triumfu je dělí jediné vítězství. Dočkat se ho mohou už dnes v Ohiu.

Článek

San Antonio se v NBA stalo fenoménem posledních let. Tým trenéra Popoviche se příliš nemění a s vyrovnanou sestavou, v níž hrají prim Tim Duncan, rozehrávač Tony Parker a jeden z nejlepších náhradníků ligy Manu Ginobili, to potvrzují i letos. Už v základní části patřili Spurs k nejlepším mužstvům soutěže, byť v ní zvítězil dominantní Dallas. V play off ovšem hráči z Texasu znovu ukazují, proč v posledních čtyřech letech získali dav tituly. Ve vyřazovacích bojích prohrávali jen jednou, když v prvním utkání nestačili doma na Denver, který poté čtyřikrát za sebou porazili. Phoenix se ukázal být těžším oříškem a kdoví, jak by se série vyvíjela, nebýt vyloučení Stoudemirea a Diawa v pátém utkání série, v níž měli Suns výhodu domácího prostředí. Ve finále Západní konference poté Spurs neměli příliš problémů s Utahem, kterému nějak došla šťáva; Jazzmani dokázali uspět jen jednou na své palubovce, v dalších utkáních San Antonio svého soupeře přehrálo.

Po sérii s Utahem už se mohli Popovichovi svěřenci jen dívat na finálový duel Východní konference, z něhož měl vzejít jejich soupeř. Souboj Clevelandu a Detroitu začal podle očekávání, když domácí Pistons vyhráli oba úvodní zápasy. V Detroitu se nevyhrává snadno, což Kavalíři dobře věděli a bylo jim jasné, že domácí prohra může být osudová. Cleveland proto zabral naplno a dokázal něco málo vídaného. Nejen, že Detroit porazil v dalších dvou utkáních na svém hřišti; nad Pistons dokázal uspět i potřetí ve městě motorů a čtvrtou porážku připravil šokovanému Detroitu v šestém utkání série, v němž zvítězil jasně 98-82. Vynikajícímu LeBronu Jamesovi se tak poprvé podařilo dotáhnout svůj tým do finále NBA, v němž Cavaliers chtěli zaskočit dalšího defenzivně laděného soupeře.

To se jim ale vůbec nepovedlo a nyní začíná být jasné, že na perfektně sehrané Spurs Cleveland zřejmě nemá. V prvním utkání San Antonio výborně ubránilo Jamese a vyhrálo 85-76. Druhý zápas byl mnohem ofenzivnější, ani to ale Clevelandu nepomohlo, a Kavalíři prohráli 92-103. To by ještě nebylo tak zlé, 0-2 prohrával Cleveland i s Detroitem. LeBron a spol. ale neuspěli ani při návratu domů; Cavaliers proměnili jen 3 z 19 trojkových pokusů a přestože v několika ohledech byli lepším týmem, kvůli špatné střelbě prohráli klíčový zápas série 72-75.

Nyní má tak San Antonio první ze tří mečbolů. Podle bookmakerů by ho mělo proměnit - hosty totiž společnost bwin považuje za favority, na které vypsala kurs 1.65. Myslíte si, že Cleveland dnes ještě vykřeše jiskřičku naděje? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články